Τότεναμ – Άγιαξ: Άλωσαν και το Λονδίνο οι Ολλανδοί. Φουλ… για τελικό


Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League έκανε ο Άγιαξ. Ο “Αίαντας” άλωσε και το Λονδίνο, επικρατώντας της ελλιπέστατης Τότεναμ με 1-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με γκολ του Φαν ντε Μπέεκ στο 15′, ο Άγιαξ επικράτησε της Τότεναμ με 1-0 στο Λονδίνο και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι από τους Άγγλους, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους Άγγλους, ενώ θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Νέρες στο 78′ σταμάτησε στο δοκάρι.

Την επόμενη Τετάρτη (8/5), θα πραγματοποιηθεί η ρεβάνς των δύο ομάδων στο Άμστερνταμ, όπου ο Άγιαξ θα είναι το φαβορί για να επιστρέψει σε τελικό της διοργάνωσης μετά από 23 χρόνια.Ο αγώνας

Ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη κλασική του ευκαιρία για γκολ.

Ο Χακίμ Ζιγές έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα στο 15ο λεπτό, ο Φαν ντε Μπέεκ υποδέχθηκε άψογα την μπάλα και με το δεξί εντός περιοχής νίκησε τον Ουγκό Λορίς για το 0-1.

Οι Άγγλοι τα είχαν χαμένα κι ο Άγιαξ έφτασε μία ανάσα από το 0-2, αλλά ο Γιορίς απέκρουσε με τα πόδια το κοντινό σουτ του Φαν ντε Μπέεκ στο 24′. Χρειάστηκε να φτάσει στο 26′, ώστε η Τότεναμ να χάσει την πρώτη της ευκαιρία για γκολ. Ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ονανά.

Οι γηπεδούχοι ήταν, πάντως, και άτυχοι, αφού πέρα από τον τραυματία Κέιν και τον τιμωρημένο Σον, έχασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον Γιάν Βερτόνχεν, ο οποίος συγκρούστηκε στον αέρα με τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Ο Σισοκό τον αντικατέστησε, με την Τότεναμ να ανεβάσει στροφές στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά να αδυνατεί να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Ονάνα.

Οι Άγγλοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν τους Ολλανδούς, οι οποίοι αφού άντεξαν στις επιθέσεις των παικτών του Ποκετίνο, στη συνέχεια ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα. Άγγιξαν, μάλιστα, το 0-2 στο 78′, όταν Μαζραουί έβγαλε για τον Τάντιτς, εκείνος έστρωσε υποδειγματικά για τον Νέρες και ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Γιορίς.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Άγιαξ κράτησε με άνεση το 0-1 κι έφτασε δίχως να απειληθεί στο σπουδαίο διπλό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Λορίς, Τρίπιερ (80′ Φόιτ) – Αλντερβάιρελντ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν (39′ λ.τρ. Σισοκό) – Ρόουζ (79′ Ντέιβις), Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Γιορέντε, Λούκας Μόουρα.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαx): Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε (65′ Μαζραουί), Ντε Γιόνγκ, Ζιγές (87′ Χούντελααρ), Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ