29 Απριλίου 2024

To ακριβότερο αξεσουάρ της McLaren Senna κοστίζει όσο μία Ferrari


Η McLaren Senna πωλείται στη βασική έκδοση από 922.000 ευρώ, όμως διαθέτει μία λίστα πρόσθετου εξοπλισμού σε τιμές αγοράς καινούριων αυτοκινήτων!

Μόνον φτηνή δεν μπορείς να χαρακτηρίσει τη McLaren Senna, καθώς οι τιμές της ξεκινούν από περίπου 922.000 ευρώ. Ωστόσο, η συνολική παραγωγή των 500 τέτοιων επετειακών μοντέλων προς τιμήν του μεγαλύτερου οδηγού στην ιστορία της Formula 1 εξαντλήθηκε αστραπιαία, μάλιστα η παραγγελία του τελευταίου αυτοκινήτου κόστισε στον ενδιαφερόμενο πελάτη πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ. Βεβαίως, η McLaren Senna αποτελεί –όπως και διάφορα άλλα σπάνια υπεραυτοκίνητα- μία εξαιρετική επένδυση, καθώς κοστίζει ως μεταχειρισμένη από 1,2 έως 1,6 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τα επίπεδα εξοπλισμού και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Η βασική έκδοση περιλαμβάνει εξοπλισμό υψηλότατου επιπέδου, όπως πανάλαφρα καθίσματα μπάκετ από ανθρακόνημα, σφυρήλατες ζάντες με ειδικά ελαστικά αγωνιστικών προδιαγραφών, τιμόνι με επένδυση αλκαντάρα, κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ευκρίνειας και μία μεγάλη γκάμα ξεχωριστών, εξωτερικών βαφών. Αναμενόμενο βέβαια για ένα αυτοκίνητο του ενός εκατομμυρίου, ωστόσο σχεδόν όλες οι McLaren Senna, που εγκαταλείπουν το εργοστάσιο ξεπερνούν αισθητά την τιμή της βασικής έκδοσης. Αυτό οφείλεται κυρίως στις επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού, που προσφέρει το ειδικό τμήμα MSO (McLaren Special Operations) της βρετανικής μάρκας. Πρόκειται για αξεσουάρ, τα οποία δεν αφήνουν ανικανοποίητο ούτε τον πιο περίεργο και εκκεντρικό πελάτη και κοστίζουν μία μικρή ή μεγάλη περιουσία.

Tα σπορ καθίσματα έχουν σκελετό από ανθρακόνημα και είναι στάνταρ.

Το ακριβότερο πρόσθετο αξεσουάρ του hypercar με τον κινητήρα των 800 ίππων κοστίζει όσο μία ολοκαίνουργια Ferrari ή κάποιο άλλο supercar και πρόκειται για τη συνολική επένδυση όλου του αμαξώματος από ανθρακόνημα. Η εφαρμογή των 67 επιμέρους τμημάτων απαιτεί πάνω από 1.000 εργατοώρες, συμπεριλαμβανομένης και της προαιρετικής βαφής τους, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 350.000 ευρώ!

Πάνω από 87.000 ευρώ κοστολογείται εξάλλου η ειδική βαφή Liquid Chrome Silver, που μοιάζει με γυμνό χρώμιο και είναι τόσο ευαίσθητη, ώστε απαγορεύεται να πλυθεί με νερό. Όμως και κάποιες άλλες εξωτερικές βαφές, όπως το ‘’μαύρο του αμέθυστου’’ ή το ‘’ηλιακό κίτρινο’’ κοστολογούνται 7.720 ευρώ, ενώ σχεδόν…τσάμπα διατίθενται οι χρωματιστές ζώνες ασφαλείας των έξι σημείων με «μόλις» 2.240 ευρώ.

Μόνον οι κλειδαριές για τις ζάντες κοστίζουν 4.000 ευρώ.

Σχεδόν 2.000 ευρώ είναι η επιβάρυνση για το ντύσιμο της πίσω πλευράς του κλειδιού της Senna-S με ανθρακόνημα, οι χρωματιστές κλειδαριές για τις ακτινωτές ζάντες χρεώνονται γύρω στις 3.300 ευρώ, τα κεντητά λογότυπα της Senna στα προσκέφαλα κοστίζουν 4.000 ευρώ και το βάψιμο της κάτω πλευράς της γιγαντιαίας πίσω αεροτομής τιμάται 6.000 ευρώ μαζί με την υπογραφή του Άιρτον Σένα.

Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του αυτοκινήτου προβλέπεται στην τιμή των 5.280 ευρώ το σύστημα Push-to-drink, δηλαδή ένα μπουκάλι νερού ανάμεσα στα καθίσματα με ειδική σύνδεση με το κράνος του οδηγού, ώστε να μπορεί να ξεδιψάει άνετα στη διάρκεια του αγώνα. Σχεδόν 3.000 ευρώ ζητά η McLaren για το σύστημα τηλεμετρίας με τις τρεις κάμερες, που καταγράφει σε βίντεο τους γύρους στην πίστα, για να μπορεί να βλέπει μετά ο οδηγός τις γραμμές του και να βελτιώνεται στον αγώνα.

To βάψιμο της κάτω πλευράς της αεροτομής κοστολογείται 6.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ