6 Δεκεμβρίου 2025

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γιο του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ


Ο Μπελγκασέμ Χαφτάρ ηγείτα του Ταμείου για την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Λιβύης

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Ταμείου για την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Λιβύης, Μπελγκασέμ Χαφτάρ, γιο του Χαλίφα Χαφτάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσής τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Ο Μπελγκασέμ Χαφτάρ, γιος του ισχυρού άνδρα της Ανατολικής Λιβύης, βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με αξιωματούχους.

Οι επαφές αυτές έρχονται περίπου δύο μήνες μετά το ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Βεγγάζη, όπου είχε συναντηθεί με τον Χαλίφα Χαφτάρ παρουσία των γιων του, αλλά και μετά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, στη Δυτική Λιβύη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ