8 tips για να διατηρήσετε μια σχέση από απόσταση


Έχετε σχέση εξ’ αποστάσεως αλλά δεν έχετε ιδέες για το πώς να την αναθερμάνετε; Στο παρόν άρθρο θα σας παραθέσουμε 8 tips που μπορούν να προσδώσουν ένα extra ενδιαφέρον στη σχέση σας…

Πολλοί πιστεύουν ότι μια σχέση από απόσταση είναι δύσκολο να κρατήσει, κι ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνει δυνατή. Οι φίλοι σου απορούν πως αντέχεις μακριά της, οι γονείς συνήθως σε αποθαρρύνουν από το να συνεχίσεις μαζί της κι εσύ απλά θέλεις να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο. Σε μια τέτοια σχέση έχεις πολλά να διαχειριστείς:

  • Να συνηθίσεις στο να μην την βλέπεις
  • Το ότι μπορεί να σε έχει «προδώσει», αλλά να μη το γνωρίζεις
  • Το να σου λέει ψέματα και να μη μπορείς να το διασταυρώσεις

Ως εκ τούτου κάποιες φορές σε παίρνει από κάτω και λες… «δεν αξίζει».

Ωστόσο υπάρχουν κάποια tips που ίσως να σε βοηθήσουν στην εν λόγω κατάσταση:

Δείτε το σαν… πρόκληση
«Εάν θέλετε να ζήσετε μαζί, πρέπει πρώτα να μάθετε να ζείτε χώρια», λέει μια φράση. Δείτε το λοιπόν θετικά και σαν μια εμπειρία που θα κάνει πιο δυνατή τη σχέση σας.

Να κάνετε βιντεοκλήσεις
Αξιοποιήστε την τεχνολογία επικοινωνώντας μέσω Skype ή μέσω οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής. Με τη βιντεοκλήση έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τον σύντροφό σας σε ζωντανό χρόνο.

Φροντίστε να συναντιέστε σχετικά συχνά
Όσα χιλιόμετρα και αν σας χωρίζουν, μπορείτε να βρείτε χρόνο και τρόπο να συναντηθείτε. Τουλάχιστον 5 μέρες ανά ένα ή δυο μήνες θα ήταν κάλο να βρίσκεστε. Σε περίπτωση που βρίσκεστε πιο σπάνια π.χ. ανά 5 μήνες, τότε η πιθανότητα να μην κρατήσει η σχέση σας είναι αυξημένη για ευνόητους λόγους.

Ανανεώστε τη σεξουαλική σας ζωή
Πως γίνεται αυτό από απόσταση; Κι όμως, γίνεται. Καταρχάς, όταν βρίσκεστε, το σεξ θα είναι από μόνο του καλύτερο, γιατί θα έχετε πεθυμήσει ο ένας τον άλλον. Από την άλλη, όταν είστε μακριά, το …cyber sex δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…

5. Μην βιάζεσαι να κρίνεις

Όταν είσαι μακριά από ένα άτομο μπορεί να κάνεις διάφορες υποθέσεις και κάποιες φορές να βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να έχεις αποδείξεις, Οι υποθέσεις σου μπορεί να είναι ενίοτε υπερβολικές, οι αναμνήσεις σου ωραιοποιημένες και οι κρίσεις σου αναληθείς.

Κάποιες φορές γινόμαστε τρελά ζηλιάρηδες, όταν το ταίρι μας είναι μακριά. Θεωρούμε πως ό,τι ζει και αναπνέει κοντά του… αποτελεί απειλή για την σχέση μας.

6. Βεβαιώσου ότι η απόσταση είναι προσωρινή

Μία σχέση από απόσταση δεν κρατά χωρίς… ελπίδα. Και όταν λέμε ελπίδα, εννοούμε τη βεβαιότητα ότι η απόσταση μεταξύ σας θα είναι προσωρινή και ότι κάποια στιγμή θα σμίξετε. Ότι δεν σας θα σας χωρίζει η απόσταση.

Πρέπει να μοιράζεστε ένα όραμα για ένα κοινό μέλλον. Πρέπει να αισθάνεστε και οι δυο σας ότι προχωράτε, ότι «δουλεύετε» προς την πραγμάτωση του κοινού σας στόχου, που είναι φυσικά να «καταλήξετε» να είστε μαζί.

Για παράδειγμα, μπορείτε στο μέλλον να βρείτε δουλειές στην ίδια πόλη και ως εκ τούτου είτε να συγκατοικήσετε, είτε να βλέπεστε καθημερινά διαμένοντας σε διαφορετικά σπίτια…

Κάντε αξέχαστα ταξίδια μαζί
Όποτε βρείτε ευκαιρία π.χ. κάποιο σαββατοκύριακο ή στις γιορτές, σχεδιάστε να πάτε ένα ταξίδι. Μπορεί να είναι τον χειμώνα σε ένα γραφικό μέρος της Ελλάδας ή το καλοκαίρι σε ένα νησί. Δεν έχει σημασία τόσο το μέρος όμως. Σημασία έχει να πάτε κάπου μαζί και να ζήσετε αλησμόνητες στιγμές…

Να επικοινωνείτε αυθόρμητα

Να μιλάτε ο ένας στον άλλο, όποτε και όταν το θέλετε. Αν πρέπει να περάσουν μια, δυο μέρες και να μην μιλήσετε, ας γίνει έτσι. Μπορεί να έχετε δουλειές ή να μην έχετε καλή διάθεση. Είναι υγιές να περνάτε ο καθένας κάποιο διάστημα χωρίς να επικοινωνείτε. Αν προσπαθήσετε να εκβιάσετε την επικοινωνία σας, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν:

Να καταλήξετε να μιλάτε «αναμασώντας» διαρκώς τα ίδια και τα ίδια, κάτι το οποίο μειώνει την έλξη.
Ο ένας από τους δυο να νοιώθει πιεσμένος και ως εκ τούτου ενδεχομένως να μην αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι τσακωμοί και οι καυγάδες.

Γράφει ο Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ