5 Δεκεμβρίου 2025

Μπεζέδες ανάμικτοι με κρέμα κακάο


Οι μπεζέδες είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα σε όλο τον κόσμο. Αέρινες μπουκίτσες φτιαγμένες από ασπράδια αυγών και ζάχαρη, με υφή τραγανή απ’ έξω και μαλακή στο εσωτερικό, αποτελούν το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι. Στη συγκεκριμένη εκδοχή, οι μπεζέδες γίνονται ακόμα πιο λαχταριστοί με την προσθήκη μιας βελούδινης κρέμας κακάο. Ο συνδυασμός της γλυκιάς, ανάλαφρης μαρέγκας με την πλούσια σοκολατένια γέμιση δημιουργεί ένα γλυκό που γοητεύει μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική τόσο για γιορτινά τραπέζια, όσο και για ένα ιδιαίτερο κέρασμα. Ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα που θα δώσεις στους μπεζέδες, μπορείς να φτιάξεις μικρά γλυπτά από ζάχαρη που θα στολίσουν τον μπουφέ σου. Απλοί, χρωματιστοί ή δίχρωμοι, με στριφογυριστά σχέδια ή σε μικρές μπουκιές, αποτελούν μια παιχνιδιάρικη δημιουργία που συνδυάζει γεύση και αισθητική.

Το καλύτερο όμως είναι η αντίθεση υφών καθώς «παντρεύεται» εξαιρετικά το ελαφρύ και αφράτο εξωτερικό του μπεζέ με τη γεμάτη γεύση της κρέμας κακάο.

Μπεζέδες ανάμικτοι με κρέμα κακάο – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Ψήσιμο: 1 ώρα και 15 λεπτά

  • Συναρμολόγηση: 10 λεπτά

  • Συνολικός χρόνος: περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

Για τους μπεζέδες:

  • 4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού ή ξίδι

  • Προαιρετικά: λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα κακάο:

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος (μαλακό)

  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο

  • 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανση φούρνου στους 100°C με αέρα.

  2. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν.

  3. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.

  4. Με κορνέ σχηματίζουμε μικρά «φωλίτσες» ή μπεζεδάκια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.

  5. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

  6. Για την κρέμα κακάο, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε βελούδινη κρέμα.

  7. Σχηματίζουμε «σαντουιτσάκια» ενώνoντας δύο μπεζέδες με μια κουταλιά κρέμα κακάο ανάμεσα.

Tips

  • Φρόντισε τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη μαρέγκα.

  • Μην ανοίγεις τον φούρνο κατά το ψήσιμο για να μην υγρανθούν οι μπεζέδες.

  • Αν θέλεις μπεζέδες με χρώμα, πρόσθεσε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα.

  • Μπορείς να αρωματίσεις την κρέμα με βανίλια ή λίγη κανέλα για πιο ξεχωριστή γεύση.

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 3–4 μέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ