Καλαμάτα: Στροφή 180 μοιρών από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα – Καταργεί τον σαϊτοπόλεμο


Έκπληξη προκάλεσε η στροφή 180 μοιρών από τον δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σχετικά με το μέλλον του σαϊτοπόλεμου, μετά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη.

Από εκεί που δήλωνε στο CNN.gr ότι το «έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA της πόλης και εάν καταργηθεί θα υπάρξουν», πλέον ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή του.

Ο κ. Νίκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN Channel, ανακοίνωσε το τέλος του εθίμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι μετά τον άδικο θάνατο του εικονολήπτη: «Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

Μάλιστα ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι… δεν του αρέσουν τέτοιου είδους έθιμα, παρά το γεγονός ότι όπως αποκαλύφθηκε, αυτός ήταν που υπέγραψε την επιχορήγηση ύψους 12.000 ευρώ προς τους σαϊτομάχους για την εν λόγω εκδήλωση.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας είπε μεταξύ άλλων ότι «μετά τον θάνατό του δεν μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα. Και αν δεν αλλάξουν όλα είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση που υπάρχει σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια. Είναι συνδεδεμένο με την πόλη. Δεν γίνεται μόνο στην Καλαμάτα, γίνεται στην ευρύτερη περιοχή με αποφάσεις τοπικών συμβουλίων. Ο θάνατος είναι μια καμπύλη σε όλο αυτό. Και αν δεν αλλάξουν τα πάντα και αν δεν υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Μετά τον θάνατο του Κώστα δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ