5 Δεκεμβρίου 2025

Γεμιστές πιπεριές με τυρί και μπέικον – Ένας μεζές γεμάτος νοστιμιά


Οι γεμιστές πιπεριές κέρατα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Εύκολες, γρήγορες και απίστευτα γευστικές, συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση της πιπεριάς με την αλμυρή νοστιμιά του μπέικον και την κρεμώδη υφή του τυριού. Ιδανικές για ορεκτικό σε τραπέζι με φίλους, αλλά και ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή κρασί, αυτές οι πιπεριές κλέβουν πάντα την παράσταση. Το άρωμα που βγάζουν στον φούρνο αλλά και η πρώτη μπουκιά με τη λιωμένη γέμιση θα σε κάνουν να τις φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Γεμιστές πιπεριές με τυρί και μπέικον – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Ψήσιμο: 25 λεπτά

  • Σύνολο: 40 λεπτά

 Υλικά (για 4 άτομα)

  • 10 πιπεριές κέρατα (πράσινες ή ανάμεικτες χρωματικά)

  • 200 γρ. μπέικον σε μικρά κυβάκια

  • 250 γρ. φέτα τριμμένη

  • 150 γρ. κίτρινο τυρί (γραβιέρα ή κασέρι) τριμμένο

  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Λίγη ρίγανη ή θυμάρι

 Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι και τις αδειάζουμε από σπόρια.

  2. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

  3. Σε μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, το σοταρισμένο μπέικον με το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι και τη ρίγανη.

  4. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα τυριών–μπέικον και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί.

  6. Σερβίρουμε ζεστές, ιδανικά με λίγο ψωμί ή δίπλα σε κρεατικά.

 Tips

  • Μπορείς να αντικαταστήσεις τη φέτα με ανθότυρο ή κατίκι για πιο ήπια γεύση.

  • Αν θέλεις πιο πικάντικο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγη καυτερή πιπεριά ή πάπρικα στο μείγμα.

  • Οι πιπεριές γίνονται εξαιρετικές και στο μπάρμπεκιου, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.

  • Για πιο ελαφριά εκδοχή, αφαίρεσε το μπέικον και βάλε μόνο τυριά με μυρωδικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ