Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε κάτι γλυκό, γρήγορο και λαχταριστό χωρίς να περάσουμε ώρες στην κουζίνα. Τα κριτσίνια σφολιάτας με σοκολάτα είναι η ιδανική λύση: με ελάχιστα υλικά, σε λίγα μόλις λεπτά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα τραγανό και σοκολατένιο σνακ που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Η σφολιάτα, με την αφράτη και βουτυρένια υφή της, συνδυάζεται μοναδικά με τη γλυκιά, λιωμένη σοκολάτα και δημιουργεί μια ισορροπία που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Το καλύτερο είναι πως αυτή η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα: μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρη, γάλακτος ή ακόμα και λευκή σοκολάτα, ενώ μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς ή κανέλα για έξτρα άρωμα.
Είναι το ιδανικό κολατσιό για τον καφέ, το σχολείο ή και για να τα σερβίρεις σε φίλους, καθώς είναι ευπαρουσίαστα, εύκολα στη μεταφορά και κρατάνε αρκετές μέρες.
Κριτσίνια σφολιάτας με σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Ψήσιμο: 15 λεπτά
-
Συνολικά: 25 λεπτά
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμο, ξεπαγωμένο)
-
100 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
-
1 αυγό (για άλειμμα)
-
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή ή λευκή
-
Προαιρετικά: λίγη κανέλα ή ψιλοκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
-
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.
-
Αλείφουμε την επιφάνεια με τη λιωμένη σοκολάτα.
-
Διπλώνουμε το φύλλο στα δύο, ώστε η σοκολάτα να βρίσκεται στο εσωτερικό.
-
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες πάχους περίπου 2 εκ.
-
Παίρνουμε κάθε λωρίδα και τη στρίβουμε 2-3 φορές, σχηματίζοντας κριτσίνια.
-
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-
Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (και προαιρετικά κανέλα ή ξηρούς καρπούς).
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αέρα, για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Tips
-
Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να βάλεις διπλή στρώση σοκολάτας πριν διπλώσεις το φύλλο.
-
Αν θέλεις πιο τραγανά κριτσίνια, άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
-
Δοκίμασέ τα και με λευκή σοκολάτα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
-
Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες, διατηρώντας τη φρεσκάδα τους.

