5 Δεκεμβρίου 2025

Κριτσίνια σφολιάτας με σοκολάτα: Το απόλυτο σνακ για μικρούς και μεγάλους


Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε κάτι γλυκό, γρήγορο και λαχταριστό χωρίς να περάσουμε ώρες στην κουζίνα. Τα κριτσίνια σφολιάτας με σοκολάτα είναι η ιδανική λύση: με ελάχιστα υλικά, σε λίγα μόλις λεπτά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα τραγανό και σοκολατένιο σνακ που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Η σφολιάτα, με την αφράτη και βουτυρένια υφή της, συνδυάζεται μοναδικά με τη γλυκιά, λιωμένη σοκολάτα και δημιουργεί μια ισορροπία που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Το καλύτερο είναι πως αυτή η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα: μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρη, γάλακτος ή ακόμα και λευκή σοκολάτα, ενώ μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς ή κανέλα για έξτρα άρωμα.

Είναι το ιδανικό κολατσιό για τον καφέ, το σχολείο ή και για να τα σερβίρεις σε φίλους, καθώς είναι ευπαρουσίαστα, εύκολα στη μεταφορά και κρατάνε αρκετές μέρες.

Κριτσίνια σφολιάτας με σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Ψήσιμο: 15 λεπτά

  • Συνολικά: 25 λεπτά

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμο, ξεπαγωμένο)

  • 100 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

  • 1 αυγό (για άλειμμα)

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή ή λευκή

  • Προαιρετικά: λίγη κανέλα ή ψιλοκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.

  2. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη λιωμένη σοκολάτα.

  3. Διπλώνουμε το φύλλο στα δύο, ώστε η σοκολάτα να βρίσκεται στο εσωτερικό.

  4. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες πάχους περίπου 2 εκ.

  5. Παίρνουμε κάθε λωρίδα και τη στρίβουμε 2-3 φορές, σχηματίζοντας κριτσίνια.

  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

  7. Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (και προαιρετικά κανέλα ή ξηρούς καρπούς).

  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αέρα, για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

  9. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Tips

  • Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να βάλεις διπλή στρώση σοκολάτας πριν διπλώσεις το φύλλο.

  • Αν θέλεις πιο τραγανά κριτσίνια, άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.

  • Δοκίμασέ τα και με λευκή σοκολάτα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  • Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες, διατηρώντας τη φρεσκάδα τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ