5 Δεκεμβρίου 2025

Pancakes με καραμελωμένα αχλάδια και σοκολάτα


Τα pancakes αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και λαχταριστά πρωινά ή brunch, συνδυάζοντας αφράτη υφή με απεριόριστες δυνατότητες γαρνιρίσματος. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε την κλασική συνταγή, τα καραμελωμένα αχλάδια και η σοκολάτα είναι ο τέλειος τρόπος. Τα αχλάδια, με το φυσικό τους άρωμα και τη γλυκιά γεύση τους, δένουν αρμονικά με τη βελούδινη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα γλυκό που θυμίζει γκουρμέ επιδόρπιο, ενώ παραμένει εύκολο και γρήγορο στην εκτέλεση. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια ή τους φίλους σας σε ένα χαλαρό πρωινό Σαββατοκύριακου ή ακόμα και ως ένα γλυκό κλείσιμο ενός δείπνου.

Pancakes με καραμελωμένα αχλάδια και σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά

  • Σύνολο: περίπου 35 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα pancakes:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 250 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τα καραμελωμένα αχλάδια:

  • 2 μεγάλα αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

  • 100 γρ. κουβερτούρα

  • 80 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Pancakes:

    • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι.

    • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το γάλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.

    • Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    • Ζεστάνετε αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε μικρές δόσεις από το μείγμα (2-3 λεπτά κάθε πλευρά).

  2. Καραμελωμένα αχλάδια:

    • Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

    • Προσθέστε τα αχλάδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.

    • Σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

  3. Σάλτσα σοκολάτας:

    • Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.

    • Προσθέστε την κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία σάλτσα.

  4. Στήσιμο:

    • Στοιβάξτε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο.

    • Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα αχλάδια και περιχύστε με τη σοκολάτα.

Tips

  • Αν θέλετε πιο ελαφριά εκδοχή, αντικαταστήστε το γάλα με φυτικό (π.χ. αμυγδάλου).

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγα καρύδια ή αμύγδαλα για τραγανή υφή.

  • Για πιο αρωματικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μοσχοκάρυδο στα αχλάδια.

  • Τα pancakes σερβίρονται καλύτερα ζεστά, αμέσως μετά την παρασκευή τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ