5 Δεκεμβρίου 2025

Σοκολατάκια γεμιστά με βύσσινο – Η εύκολη και επιτυχημένη συνταγή


Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα σε όλο τον κόσμο. Όταν όμως συνδυαστεί με το βύσσινο, αποκτά μια ξεχωριστή διάσταση καθώς η γλυκύτητα της σοκολάτας ισορροπεί τέλεια με την οξύτητα και τη φρουτένια ένταση του βύσσινου. Τα σοκολατάκια γεμιστά με βύσσινο είναι ιδανικά για κάθε περίσταση – από ένα ρομαντικό δείπνο μέχρι μια γιορτινή περίσταση ή ακόμα και ως μικρό δώρο αγάπης. Κάθε μπουκιά κρύβει μέσα της μια γλυκόξινη έκπληξη που εντυπωσιάζει. Και το καλύτερο; Μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι με απλά υλικά, χαρίζοντας στους αγαπημένους σου ένα κομψό γλύκισμα φτιαγμένο με μεράκι.

Σοκολατάκια γεμιστά με βύσσινο -Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Ψύξη: 1 ώρα

  • Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά (για 20 σοκολατάκια)

  • 250 γρ. κουβερτούρα μαύρη (τουλάχιστον 55% κακάο)

  • 20 βύσσινα γλυκού του κουταλιού (καλά στραγγισμένα) ή φρέσκα χωρίς κουκούτσια

  • 2 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο ή μαρασκίνο (προαιρετικά, για ενίσχυση γεύσης)

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο

  • Χάρτινες θηκούλες για σοκολατάκια

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.

  2. Αν χρησιμοποιείτε λικέρ, βάλτε τα βύσσινα σε μπολ και ραντίστε τα με αυτό, αφήνοντάς τα για 10 λεπτά να τραβήξουν γεύση.

  3. Ρίξτε λίγη λιωμένη σοκολάτα στον πάτο από κάθε θηκούλα ώστε να καλυφθεί. Τοποθετήστε ένα βύσσινο στο κέντρο.

  4. Σκεπάστε με περισσότερη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί εντελώς το βύσσινο.

  5. Αφήστε τα σοκολατάκια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Tips

  • Αν θέλετε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια ώστε να βγουν ομοιόμορφα και λαμπερά.

  • Για πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος αντί για μαύρη.

  • Αντί για λικέρ, μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας.

  • Φυλάξτε τα σοκολατάκια σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ