Το σπυρωτό «φάρμακο» για την παχυσαρκία


«Είσαι κινεζάκι; Τρως πολύ ρυζάκι; Πόσες κουταλίτσες την ημέρα τρως;» είναι στίχοι που έχουμε τραγουδήσει ουκ ολίγες φορές στα παιδικά μας χρόνια. Πού να ξέραμε τότε πως το ρύζι όχι μόνο είναι καλό, αλλά μας βοηθά και την υγεία μας.
Ως γνωστόν το ρύζι είναι το αγαπημένο φαγητό των κατοίκων της Ασίας. Πρέπει λοιπόν να μπει στη λίστα με τα δικά μας αγαπημένα φαγητά, όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για τις πολύτιμες βοήθειες που μας προσφέρει. Ο ρόλος που έχει το ρύζι για τη μείωση της παχυσαρκίας είναι καταλυτικός και πολλοί ερευνητές το επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα που ακολουθούν κινέζικες ή ιαπωνικές μεθόδους διατροφής – δηλαδή μεγάλη κατανάλωση ρυζιού – φαίνεται σε μεγάλο ποσοστό να μην έχουν τάσεις για παχυσαρκία.

Έρευνες που έγιναν σε εύρος 136 χωρών, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Παχυσαρκίας στη Γλασκώβη, έδειξαν πως γίνεται αρκετά καλή κατανάλωση ρυζιού ημερησίως και ανά άτομο. Μάλιστα, στις συγκεκριμένες χώρες όπου μαζεύτηκε αρκετό υλικό για να γίνει σωστά η έρευνα παρατηρήθηκε πως τα δείγματα παχυσαρκίας ήταν ελάχιστα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο που διαπιστώθηκε ότι η ημερήσια κατανάλωση ανά άτομο φτάνει στα 19 γραμμάρια τα δείγματα παχυσαρκίας ήταν παραπάνω, σε αντίθεση με άλλες χώρες που προτιμούν το ρύζι όπως η Ισπανία και ο Καναδάς.

Λέγεται επίσης, πως εάν η ημερήσια κατανάλωση ρυζιού ανά άτομο αυξηθεί στα 50 γραμμάρια τότε θα εξαλειφθεί παγκοσμίως το 1% από παχύσαρκα άτομα. Με αριθμούς… Σε όλο τον κόσμο οι παχύσαρκοι ενήλικες φτάνουν τα 650 εκατομμύρια. Εάν το παραπάνω γεγονός γίνει πραγματικότητα ο αριθμός των παχύσαρκων θα μειωθεί στα 643,5 εκατομμύρια.

Στην έρευνα αυτή και στις δράσεις που έχει το ρύζι για τη μείωση της παχυσαρκίας πολλοί επιστήμονες είναι υποστηρικτές.

Ένας από αυτούς είναι ο διευθυντής στο Εθνικό Forum Παχυσαρκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Tam Fry, που σχετικά με θέμα δήλωσε ότι «Γνωρίζουμε πως εδώ και αιώνες οι κάτοικοι της Ανατολής είναι πιο αδύνατοι από τους κατοίκους της Δύσης. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά πολύ στο ρύζι που είναι στεγνό φαγητό», τελειώνοντας τις δηλώσεις τους με ιδιαίτερο χιούμορ λέγοντας «Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που είναι παχύσαρκοι. Γιατί;».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ