Η γυναίκα με το χειρότερο πόνο στην ιατρική κινδυνεύει με εσωτερικό αποκεφαλισμό ανά πάσα στιγμή


Το χειρότερο πόνο που έχει γνωρίσει ως σήμερα η ιατρική αντιμετωπίζει καθημερινά μία γυναίκα στην Ιρλανδία, η οποία οποιαδήποτε στιγμή κινδυνεύει από… εσωτερικό αποκεφαλισμό.

Η Amanda McTaggart υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, από τον οποίο επιβιώνει λιγότερο του ενός τρίτου των θυμάτων. Συγκεκριμένα, η σπονδυλική της στήλη μετατοπίστηκε και χωρίστηκε από τη βάση του κρανίου.

Έτσι, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο αναπηρικό καροτσάκι και να φοράει κολάρο, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μειώνονται οι πιθανότητες εσωτερικού αποκεφαλισμού, ο οποίος θα μπορούσε να επέλθει με οποιαδήποτε λάθος κίνηση.

Το μόνο που θα μπορούσε να βάλει τέλος στον εφιάλτη της, είναι ένα χειρουργείο στο εξωτερικό, το οποίο μπορεί να κοστίσει έως και 100.000 λίρες Αγγλίας, ενώ πραγματοποιείται μόνο από δύο γιατορύς σε ολόκληρο τον κόσμο. Από έναν στην Ισπανία και από έναν στην Αμερική.

Η μητέρα πάσχει από το σύνδρομο Ehlers–Danlos, το οποίο είναι ένα σύνολο 13, κατά βάση κληρονομικών, διαταραχών των συνδετικών ιστών του σώματος που προσβάλλουν κυρίως το δέρμα, τις αρθρώσεις και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Όμως, υποφέρει και από νευραλγία τριδύμου, η οποία χαρακτηρίζεται από επεισόδια πόνου στην περιοχή του προσώπου.

Η Amanda για να αντιμετωπίσει τον απίστευτο πόνο της πρέπει να παίρνει 14 διαφορετικά χάπια την ημέρα, αλλά και να κάνει τέσσερις ενέσεις, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς, «είναι η μόνη της επιλογή».

«Αυτό που βιώνουμε ως οικογένεια είναι πραγματικά φρικιαστικό. Χάνω τους αγώνες ποδοσφαίρου του γιου μου, τα μαθήματα κολύμβησης, ακόμα και το να τον βλέπω καθώς παίζει έξω» αναφέρει η Amanda, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ