Σύμβουλοι σχέσεων αποκαλύπτουν: Τι λάθος κάνουμε και αδυνατούμε να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό


Ένας χωρισμός ποτέ δεν είναι εύκολος κυρίως όταν οι δύο σύντροφοι έχουν ζήσει πολλά μαζί και η αγάπη είναι δεδομένη.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως στη δύσκολη αυτή κατάσταση θεωρείται επιτρεπτή η παθητική στάση.

Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες περνούν ακόμα και χρόνια μέχρι να ξεπεραστεί ο χωρισμός, δεν είναι λίγες, με τους ειδικούς σε θέματα σχέσεων να μπαίνουν στη διαδικασία να μελετήσουν, να αναλύσουν και να μας παρουσιάσουν τις αιτίες που δυσκολευόμαστε τόσο να προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας το παρελθόν εκεί που ανήκει: Στο παρελθόν.

Τι κάνουμε λάθος; Οι σύμβουλοι σχέσεων τονίζουν πως το πρόβλημα πηγάζει από την πεποίθηση του ανθρώπου πως γεννιόμαστε «μισοί» με προορισμό μας την αναζήτηση και τελικά την εύρεση του «άλλου μας μισού».

Την ίδια άποψη έχει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, David Sbarra, ο οποίος μας συμβουλεύει: «Σκέψου ποια πραγματικά είσαι και τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου ως μονάδα. Αν δεν σου φαίνεται εύκολο, ξεκίνα να μιλάς με ειδικούς και να κάνεις πράγματα που δεν έκανες όσο ήσουν σε σχέση».

«Όταν γνωρίζεις κάποιον, υποτίθεται πως είσαι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, η οποία θέλει να μοιραστεί μέρος της ζωής της με έναν άλλο άνθρωπο», αναφέρουν σύμβουλοι σχέσεων στην ιστοσελίδα Elite Daily, στην προσπάθειά τους να καταστήσουν σαφές πως το να χωρίζει κανείς δεν σημαίνει ότι χάνει το λεγόμενο άλλο του μισό.

Όλοι τους συμφωνούν στο ότι για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να αισθανθούμε γρήγορα καλύτερα σε ψυχολογικό επίπεδο, θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένες πως κανείς δεν μας συμπληρώνει. Με άλλα λόγια, πως πάντα θα καλούμαστε να συμπεριφερθούμε ως μονάδες, αγαπώντας τον εαυτό μας είτε είμαστε σε σχέση, είτε όχι.

Πρόκειται σίγουρα για μία αλήθεια που όλες μας γνωρίζαμε. Το κατά πόσο εφαρμόζουμε τις συμβουλές των ειδικών είναι ένα άλλο ζήτημα…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ