Κάθριν Χάντερ: Από τον Χάρι Πότερ στην Επίδαυρο


Πολλούς «άσους» φιλοξενεί το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου που ετοίμασε με μεράκι ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος για το καλοκαίρι, αλλά ο πιο δυνατός είναι ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Η διεθνούς εμβέλειας ηθοποιός Κάθριν Χάντερ, θα αναλάβει τον ομώνυμο ρόλο!

Ναι, η Ελληνίδα από τις Οινούσσες της Χίου, το γένος Χατζηπατέρα, που σαρώνει στο αγγλικό θέατρο, θεώρησε ιδανική την πρόταση πρόκληση του άξιου Στ. Τσακίρη και ετοιμάζεται με ενθουσιασμό για το ντεμπούτο της στην Επίδαυρο.

Μαγικός… ρόλος

Το ραντεβού θα δοθεί στο αργολικό θέατρο στις 9 και 10 Αυγούστου και πλάι στην άξια πρωταγωνίστρια θα δούμε τους εξαιρετικούς Νικήτα Τσακίρογλου, Δημήτρη Πιατά, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Γεράσιμο Γεννατά κ.α.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κ. Χάντερ δεν έχει καθιερωθεί μόνο θεατρικά, αλλά και κινηματογραφικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δυνατή συμμετοχή της στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα», όπου έπλασε με αμεσότητα και χιούμορ τον χαρακτήρα της κυρίας Φιγκ, της εντεταλμένης προστάτιδας του μικρού μάγου, χαρίζοντας στα εκατομμύρια θαυμαστών της ταινίας έναν αξεπέραστο ήρωα.

Τρίτη φορά στην Ελλάδα

Μπορεί φέτος να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στην Επίδαυρο, όμως η Κ. Χάντερ έχει εμφανιστεί επί σκηνής στη χώρα μας ήδη δυο φορές: Τον Μάιο του 2009 στο θέατρο «Δημήτρης Χορν», σε μια μοναδική ερμηνεία του μονολόγου «Ο πίθηκος του Κάφκα», σε σκηνοθεσία Walter Meierjohann και τον Δεκέμβριο του 2014 με μια επίσης συγκλονιστική παρουσία στην παράσταση των Π. Μπρουκ και Μαρί-Ελέν Εστιέν «Η κοιλάδα των εκπλήξεων, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Ας τριτώσει το… καλό λοιπόν!

Η κόρη του Κώστα Χατζηπατέρα βρίσκεται από τα τέλη Μαρτίου στην Ελλάδα, την οποία λατρεύει, μένει στο οικογενειακό της σπίτι στο Ψυχικό και κάνει με μεγάλη όρεξη πρόβες για τον «Προμηθέα Δεσμώτη».

Τον Ιούνιο θα λείψει για τις παραστάσεις της με τον Π. Μπρουκ και έπειτα θα επιστρέψει για τη μεγάλη κάθοδο της στο αργολικό θέατρο.

Πηγή: Reallife


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ