Γιατί οι γιατροί προειδοποιούν τις γυναίκες να πετάξουν αμέσως τα φθηνά σφουγγάρια τους;


Το μπάνιο μας χαλαρώνει και μας αναζωογονεί μετά από μια κουραστική μέρα.

Ωστόσο, ανάλογα με το σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε το μπάνιο μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο νομίζουμε.

Αν χρησιμοποιείτε ένα νάιλον σφουγγάρι με πλέγματα, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, τότε θα εκπλαγείτε αν μάθετε, ότι δεν είναι και τόσο υγιεινό όσο νομίζατε.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι τα συσσωρευμένα υγρά στρώματα δημιουργούν γόνιμο έδαφος για την εμφάνιση ανεπιθύμητων βακτηρίων, που κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και μπορεί ακόμα να μολύνουν τα κοψίματα.

Όλοι λατρεύουν τα σφουγγάρια, όχι μόνο επειδή είναι χαριτωμένα, αλλά μπορούν να κάνουν και το δέρμα λείο και απαλό. Ωστόσο, οι δερματολόγοι βλέπουν τα σφουγγάρια από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Μάθιου Νάιτ, τα σφουγγάρια στην πραγματικότητα κάνουν περισσότερο κακό στην επιδερμίδα μας παρά καλό. Μετά το μπάνιο, τα νεκρά κύτταρα παραμένουν στις στρώσεις του σφουγγαριού και όταν μένουν στο υγρό περιβάλλον της μπανιέρας δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την εμφάνιση μούχλας και βακτηρίων. Φυσικά, θα αναρωτιέστε τι άλλο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στην θέση του σφουγγαριού. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ένα φυσικό σφουγγάρι είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Βέβαια, ακόμα και τα φυσικά σφουγγάρια μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια, αλλά η αραιή σύνθεσή τους κάνει πιο εύκολο το καθάρισμά τους. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε να σφουγγάρια είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν σε ένα στεγνό περιβάλλον μακριά από την υγρασία του μπάνιου. Επίσης, πρέπει να αλλάζετε το σφουγγάρι σας κάθε μήνα.

Επίσης, τα φυσικά ένζυμα αποτρέπουν την συσσώρευση των βακτηρίων, αλλά θα πρέπει να τα καθαρίζετε τακτικά. Μπορείτε να τα βάλετε ακόμα και στον φούρνο μικροκυμάτων για να σκοτώσετε τα βακτήρια. Όταν αρχίσουν να μυρίζουν περίεργα, ήρθε η ώρα για την αντικατάστασή τους.

Μια άλλη εναλλακτική είναι η χρήση πετσέτας, που μπορεί να καθαριστεί πολύ εύκολα, πλένοντάς την στο πλυντήριο. Επιπλέον, αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να φτιάξετε μια πετσέτα μόνοι σας.

Τέλος, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα σαπούνι. Μπορεί να μην κάνει τόση σαπουνάδα όση θα κάνει το σφουγγάρι, αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τα βακτήρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ