Βόρεια Ιρλανδία: Τέσσερις συλλήψεις για τον φόνο της δημοσιογράφου.


Τέσσερις συλλήψεις έγιναν σήμερα, Πέμπτη (9.5.2019) για τον φόνο της δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚί στις 18 Απριλίου στο Λόντοντερι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζέισον Μέρφι, “τέσσερις άνδρες ηλικίας 15, 18, 38 και 51 ετών συνελήφθησαν σε σχέση με τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στους δρόμους του Κρέγκαν το βράδυ το φόνου της Λάιρα ΜακΚί”.

Οι τέσσερις άνδρες κρατούνται και ανακρίνονται από την αστυνομία στο Μπέλφαστ. Βόρεια Ιρλανδία: Νεκρή από σφαίρες δημοσιογράφος στο Λόντοντερι

Η 29χρονη βραβευμένη ρεπόρτερ στεκόταν κοντά σε αστυνομικούς όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι αργά το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου, περί τις 23:00 τοπική ώρα [02:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας] στο Κρέγκαν, προάστιο της πόλης που οι Ιρλανδοί εθνικιστές αποκαλούν Ντέρι και οι ενωτικοί Λόντοντερι.

Τα επεισόδια και ο θάνατος της ΜακΚί σημειώθηκαν την παραμονή του Σαββατοκύριακου του Πάσχα των Καθολικών, κατά το οποίο οι οπαδοί της επανένωσης της Βόρειας Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας τιμούν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916 εναντίον της βρετανικής κυριαρχίας.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ