Οι καλύτεροι συνδυασμοί μπριζόλας-κρασιού


Η μπριζόλα είναι το ιδανικό φαγητό για να συνδυαστεί με ένα καλό κόκκινο κρασί. Φυσικά μιλάμε για μοσχαρίσια μπριζόλα. Ποιο κόκκινο κρασί όμως είναι το καλύτερο για συνδυασμό; Θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο, αλλά ο καλύτερος συνδυασμός εξαρτάται επίσης από το κομμάτι του κρέατος και τον τρόπο που μαγειρεύεται.

Όσο λιγότερο ψημένη (rare) είναι η μπριζόλα, τόσο περισσότερο θα μειώσει την αίσθηση της τανίνης σε οποιοδήποτε κρασί την συνοδεύει. Έτσι, αν έχετε ένα νεαρό ή σχετικά νεαρό ξινόμαυρο Αμυνταίου ένα cabernet sauvignon ή malbec, για παράδειγμα, μια rare ψημένη μπριζόλα θα το κάνει να έχει πιο μαλακή γεύση.

Όσο πιο παχιά (σε ενδομυικό λίπος) είναι η μπριζόλα, τόσο πιο ισχυρό κρασί χρειάζεται. Μια Νάουσα μια reserve Ραψάνη, ένα robust Αγιωργίτικο και κρασιά από τον Ροδανό ή άλλα μίγματα syrah ή GSM (grenache / syrah / mourvèdre) ταιριάζουν απόλυτα με τις rib eye μπριζόλες.

Όσο πιο ψημένη (και επομένως πικρή) είναι η μπριζόλα, τόσο πιο ώριμα/γλυκά κρασιά χρειάζεστε. Ένα Μαυροτράγανο, ένα Shiraz, ένα Cabernet από Coonawarra ή Napa Valley ή ένα Stellenbosch cabernet sauvignon.

Οι σάλτσες κάνουν τη διαφορά! Μια πλούσια σάλτσα κόκκινου κρασιού θα χρειαστεί ένα κρασί που μπορεί να αντέξει. Πχ ένα malbec ή ένα ποιοτικό κόκκινο μπορντό. Εάν κάνετε την σάλτσα μόνοι σας επιλέξτε να πιείτε ένα κρασί καλύτερης ποιότητας από αυτό που χρησιμοποιήσατε για να φτιάξετε τη σάλτσα. Με μια σάλτσα πιπεριού δεν θέλετε ένα κρασί που είναι πάρα πολύ βαρελάτο ή / και υψηλό σε αλκοόλ που μπορεί να κάνει κάθε μπουκιά πολύ πικάντικη. Ένα ώριμο Rhone ή Languedoc κόκκινο θα πρέπει να λειτουργεί καλά. Με μια σάλτσα μπεαρνέζ (béarnaise), με την έντονη βουτυράτη γεύση της θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να πιείτε ακόμη και ένα πλούσιο-γεμάτο λευκό κρασί με έντονη βουτυράτη γεύση, όπως ένα Meursault ή άλλο chardonnay με γεμάτο σώμα.

Εάν σκοπεύετε να σερβίρετε ένα παλαιότερο κόκκινο, χαλαρώστε με τις σάλτσες και προτιμήστε να σερβίρετε το κρέας με τους χυμούς του. Εάν πρόκειται για ένα πολύ παλιό vintage, ίσως να χρειαστεί να σερβίρετε την μπριζόλα medium–rare αν όχι rare.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ