Ευρωπαϊκά ναυπηγεία “συγκρούονται” για τη νέα κορβέτα της Βραζιλίας!


Τέσσερις ευρωπαϊκές κοινοπραξίες θα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν για την ανάληψη του συμβολαίου για την νέα κορβέτα του Ναυτικού της Βραζιλίας.

Οι κοινοπραξίες αυτές είναι η “ÁGUAS AZUIS” – EMBRAER & TKMS, η “DAMEN-SAAB TAMANDARÉ”, η “FLV”- Fincantieri Leonardo VARD, και η “VILLEGAGNON”- Naval Group and Enseada. Η προκήρυξη της πρώτης φάσης του σχετικού διαγωνισμού έγινε στις 19 Δεκεμβρίου του 2017 και έληξε στις 18 Ιουνίου του 2018.

Αρχικά 20 εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Βραζιλίας μεταξύ των οποίων η βρετανική ΒΑΕ Systems με την Type 31e, δύο ινδικά ναυπηγεία το GOA Shipyard και το ναυπηγείο GRSE, η τουρκική εταιρεία STM και η ουκρανική Ukrinmash.

Από τις 20 ναυπηγικές εταιρείες τελικά επιλέχτηκαν οι τέσσερις παραπάνω κοινοπραξίες, οι οποίες προτείνουν στην Βραζιλία μια κορβέτα βασισμένη στην σειρά των πλοίων τύπου ΜΕΚΟ, την κορβέτα Sigma 10514, μια κορβέτα η οποία βασίζεται στην κλάση “Doha” και την Gowind αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ναυτικού της Βραζιλίας η νέα κορβέτα θα πρέπει να έχει συνολικό μήκος 103,4 μέτρα, πλάτος 12,9 μέτρα εκτόπισμα 2.790 τόνους εμβέλεια 4.000 μίλια και μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ