Κυπελλούχος Ελλάδος 2019 ο ΠΑΟΚ


Ο απόλυτος θρίαμβος! Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την φετινή ανωτερότητα του στην Ελλάδα, “σφραγίζοντας” τη με ιδανικό τρόπο

Ο “δικέφαλος του Βορρά” νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κατάκτησε για 7η φορά τη συγκεκριμένη κούπα και έφτασε στο πρώτο του νταμπλ

“Χλωμή” και… άνοστη η Ένωση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν μπόρεσε να βγάλει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και έχασε από τους Θεσσαλονικείς σε τρίτο σερί τελικό.
Μεγάλη εμφάνιση ο Πέλκας – “Χρυσός” σκόρερ” του τελικού ο Άκπομ.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το ποια φέτος ήταν η καλύτερη ελληνική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και μετά από το αήττητο πρωτάθλημα, σήκωσε και το Κύπελλο Ελλάδας, φτάνοντας στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό του, Δημήτρη Πέλκα και για σκόρερ τον Τσούμπα Άκπομ, ο ΠΑΟΚ νίκησε την “χλωμή” ΑΕΚ με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ και έφτασε τις 7 κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας.

Η Ένωση έδειξε μεγάλη έλλειψη… φαντασίας στην ανάπτυξη της, παρουσίασε ένα άνευρο πρόσωπο, δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα στους Πόνσε και Λιβάγια κι έτσι ηττήθηκε για δεύτερη σερί χρονιά σε τελικό μέσα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ και για τρίτη σερί, αν βάλουμε και αυτόν του Πανθεσσαλικού.Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων…

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1, βάζοντας στο χώρο του κέντρου τους Κρίστιτσιτς – Σιμόες, ενώ προτίμησε να ξεκινήσει τον Μπακασέτα στη θέση του Μπογέ, που προερχόταν από τραυματισμό. Όσον αφορά τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου, χρησιμοποίησε κι αυτός σύστημα 4-2-3-1, βάζοντας τον Κάνιας στη θέση του Ολιβέιρα. Επίσης, προτίμησε να ξεκινήσει τον Ζαμπά στη θέση του Λημνιού.

Η αναμέτρηση…

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε… ενέργεια στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και δυσκολεύοντας πολύ την ΑΕΚ στο να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα. Η πρώτη καλή αξιόλογη στιγμή του τελικού όμως ήρθε από την Ένωση (6′). Ο Λιβάγια έκλεψε την μπάλα, έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο Πόνσε έπιασε το πλασέ με την μία αλλά η μπάλα πέρασε περίπου δύο μέτρα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Η Ένωση δεν άφησε κενά στην άμυνα της και προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τη δεξιά της πτέρυγα -στην πλευρά των Γιανούλη και Μπίσεσβαρ- αλλά και με μακρινές μπαλιές στους Λιβάγια και Πόνσε.

Σαν αποτέλεσμα… το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς φάση μέχρι το 36′, όταν ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία! Ο Ζαμπά ταλαιπώρησε τον Χουλτ, έκανε το “σόλο” από τα δεξιά και στη συνέχεια το γύρισμα στην περιοχή, με τον Άκπομ να κοντρολάρει και να σουτάρει, υποχρεώνοντας τον Μπάρκα σε μεγάλη επέμβαση στην αριστερή του γωνία! Ο Κρίστιτσιτς ανάγκασε στο 44′ τον Πασχαλάκη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ, αλλά στο φινάλε του 45λεπτου ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Άκπομ έπιασε το ανάποδο «ψαλίδι» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το VAR (σ.σ. ο βοηθός και όχι ο διαιτητής) απλά επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του τέρματος.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε έτσι να φέρει την ΑΕΚ σε δύσκολη θέση. Η Ένωση κλήθηκε στο δεύτερο μέρος να… σηκώσει το γάντι που έπεσε στην πλευρά της και να βγάλει αντίδραση. Οι παίκτες του Χιμένεθ ανέβασαν στροφές και μάλιστα άγγιξαν το 1-1. Ο Μάνταλος έβγαλε όμορφη κάθετη στο 52′, ο Πόνσε έπιασε το πλασέ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Το ίδιο έγινε στο επόμενο λεπτό, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Ζαμπά και Μπάρκα!

Στο 56′ ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον διαιτητή να πηγαίνει στο μόνιτορ του VAR, για μια περίπτωση πέναλτι, το οποίο δεν έδωσε (σ.σ. είδε ακούσιο χέρι του Κάνιας σε “τσίμπημα” του Μάνταλου). Η ΑΕΚ έμεινα κάτω από τη σέντρα, αλλά η αμυντική τετράδα του ΠΑΟΚ ήταν απροσπέλαστη. Την ίδια στιγμή, ο εκπληκτικός Πέλκας, έκανε πολύ δουλειά στο χώρο του κέντρου και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά που δημιουργήθηκαν στα μετόπισθεν των “κιτρινόμαυρων”.

Στο 71′ ο Χιμένεθ πήρε το… ρίσκο, πέρασε τον Γκάλο στο ματς και άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας (3-4-2-1), βάζοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου) και πιέζοντας για την ισοφάριση. Λίγα λεπτά μετά, πέρασε και τον Μπογέ στη θέση του Κρίστιτσιτς (76′).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά (σ.σ. χωρίς έμπνευση). Η Ένωση μπήκε στο τελευταία δεκάλεπτο του αγώνα, με τον Γαλανόπουλο να μπαίνει στη θέση του Μπακάκη (έδειξε να έχει ενοχλήσεις στη μέση). Αναγκαστική αλλαγή έκανε όμως και ο ΠΑΟΚ, αφού ο Πέλκας δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ βγήκε.. μπροστά, αλλά επιτέθηκε ανορθόδοξα και με πολλά γεμίσματα. Ο ΠΑΟΚ όμως κλείστηκε σωστά στην άμυνα του, ενώ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, ο Ολιβέιρα έβγαλε κάθετη στον Κάνιας, που πλάσαρε τον Μπάρκα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις μεταξύ των… “επισήμων” στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου

Στο βίντεο πιο κάτω θα παρακολουθήσετε όσα έγιναν στην αίθουσα των επισήμων κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Άμεσα επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και η ένταση προς το παρόν εκτονώθηκε για πολλοστή φορά.

Στο πλαίσιο του τελετουργικού πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου, Πέτρος Μάνταλος και Δημήτρης Πέλκας μετέφεραν μαζί το Κύπελλο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου

inner

inner

inner

inner

inner

Ένταση με οπαδούς του ΠΑΟΚ και ρεπόρτερ της ΑΕΚ, μεσολάβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ

Αναστάτωση επικράτησε στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, με την αστυνομία να εμφανίζεται για να εκτονώσει την κατάσταση.

Ένταση με οπαδούς του ΠΑΟΚ και ρεπόρτερ της ΑΕΚ, μεσολάβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ!

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα στον χώρο που βρίσκονται τα δημοσιογραφικά θεωρεία του Ολυμπιακού σταδίου, περίπου μια ώρα πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ…

Συγκεκριμένα, υπήρξε μια εστία έντασης ανάμεσα σε οπαδούς του «δικέφαλου του Βορρά» οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, έβρισαν και έφτυσαν κάποιους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της «Ένωσης». Ένταση η οποία «έσβησε» όταν εμφανίστηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και εκτόνωσαν την κατάσταση!

Για την ιστορία, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το σημερινό τελικό βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, στα δεξιά των θεωρείων έχουν τοποθετηθεί όσοι συγγενείς και φίλοι των παικτών των Θεσσαλονικέων έχουν προσκλήσεις και αριστερά οι φίλοι του ΠΑΟΚ που πήραν μέρος των προσκλήσεων της ΕΠΟ.

Μίνι-ένταση στις εξέδρες κατά την είσοδο του κόσμου

Παρότι το ματς διεξάγεται μεταξύ… συγγενών και φίλων, μία μίνι ένταση ξέσπασε στο ΟΑΚΑ, κατά την είσοδο των οπαδών που έχουν πάρει προσκλήσεις.

Μίνι-ένταση στις εξέδρες κατά την είσοδο του κόσμου (pics)

Με… ένταση ξεκίνησε ο κεκλεισμένων των θυρών τελικός στο ΟΑΚΑ.

Οι συνολικά 1040 προσκλήσεις που έχουν μοιραστεί από ΕΠΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν ταξινομήθηκαν σωστά στις εξέδρες του γηπέδου, με αποτέλεσμα να κάθονται αρκετά κοντά υποστηρικτές των δύο ομάδων.

Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις, που λύθηκαν γρήγορα, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολύ ισχυρή η παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ ανάμεσά στις δύο πλευρές.

inner

inner

inner

inner


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ