O Τζον Κραζίνσκι θα γράψει το σενάριο του σίκουελ του «Ένα Ήσυχο Μέρος»


Ηδη γνωρίζαμε πως το «Ενα Ησυχο Μέρος», η απρόσμενη κινηματογραφική επιτυχία και μια από τις καλύτερες και απολαυστικότερες ταινίες τρόμου που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό, ετοιμάζονταν να αποκτήσει το δικό του σίκουελ.

Τότε ο πρόεδρος της Paramount Τζιμ Γιαννόπουλος, είχε πει πως «η ίδια ομάδα ανθρώπων που έκανε την πρώτη ταινία, θα ασχοληθεί και με την δεύτερη». Ηδη οι Μπράιαν Γουντς, Σκοτ Μπεκ, οι σεναριογράφοι της πρώτης ταινίας, είχαν δηλώσει πως έχουν κάποιες ιδέες για το πως θα προχωρήσουν την ιστορία, αλλά τώρα ο Τζον Κραζίνσκι ανακοίνωσε πως γράφει το σενάριο της.

«Ειχα μια μικρή ιδέα για το σίκουελ, αλλά πίστευα πως δεν θα προχωρούσε. Οπότε είχα πει στο στούντιο “καλύτερα να το αναλάβει κάποιος άλλος”. Ακουσαν κάποιες άλλες ιδέες, και είπα στον Ντρου [Φορμ, τον παραγωγό] την ιδέα μου και μου να το σκεφτώ λίγο περισσότερο. Και τότε σκέφτηκα “ίσως τελικά δουλέψει”. Οπότε ναι γράφω το σενάριο του σίκουελ.» Αυτό σημαίνει όμως ότι οι Γουντς και Μπεκ, με τους οποίους ο Κραζίνσκι είχε συνεργαστεί στη πρώτη ταινία, δεν θα έχουν καμία συμμετοχή εδώ. Εξάλλου αυτοί ετοιμάζουν το σενάριο του «Μπαμπούλα» του Στίβεν Κινγκ. Και από την άλλη δεν έχει ανακοινωθεί ο σκηνοθέτης, και ο Κραζίνσκι δείχνει αδύνατο να την αναλάβει ξανά, ειδικά αφού τώρα πρωταγωνιστεί στη σειρά του Amazon «Jack Ryan».

Ομως, τι θα αφορά το σενάριο της ταινίας; Ισως ασχοληθεί με τον χαρακτήρα της Εμιλι Μπλαντ και των παιδιών της, ίσως ακολουθήσει τις περιπέτειες κάποιων άλλων χακρακτήρων. Ο Κραζίνσκι είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του στο Deadline «εκείνο που αγάπησα στη ταινία, και σκεφτόμουν συνέχεια καθώς την γυρίζαμε, ήταν ποιος βρισκόταν στις άλλες φωτιές που άναβαν, όταν ο πατέρας άναψε την φωτιά και στο βάθος βλέπαμε όλες τις άλλες φωτιές να ανάβουν. Πως επιβίωσαν εκείνοι οι άνθρωποι; Πως επιβίωσε εκείνος ο ηλικιωμένος άνθρωπος; Με όλες αυτές τις υπερβολικές καταστάσεις που περνούν αυτοί οι χαρακτήρες, δεν το πολυσκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν εκεί, όπως εκείνος ο ηλικιωμένος που πάει να ουρλιάξει, και απλά πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Νομίζω πως θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε τι γινόταν ταυτόχρονα κι αλλού.»

Ισως ακολουθήσει αυτή την ιδέα, ίσως πάλι όχι. Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω για να το μάθουμε μιας και το σίκουελ αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 15 Μαΐου 2020.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ