Αυτό είναι το χωριό που βγάζει φουσκωτούς – Ενα «θερμοκήπιο» που… φτιάχνει πορτιέρηδες για κλαμπ και bodyguards (pics)

Το Αζόλα Φατεχπούρ Μπέρι στην Ινδία είναι ένα θερμοκήπιο… μπράβων. Τα αγόρια που μένουν εκεί από την παιδική τους κιόλας ηλικία μαθαίνουν σε έναν τρόπο ζωής που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να γίνουν… τετράγωνοι, να αποκτήσουν δηλαδή το χαρακτηριστικό μυώδες σώμα με τα τεράστια μπράτσα.

«Σε αυτό το χωριό δεν υπάρχει ένα αγόρι που να μην πηγαίνει γυμναστήριο. Όλα τα αγόρια ασκούνται. Προσέχουν πολύ τα σώματά τους. Κανένας τους δεν πίνει, κανένας τους δεν καπνίζει», λέει ο Βιγιάι Τάνγουρο ο επικεφαλής εκπαιδευτής στη σχολή πάλης του χωριού.

Όπως εξηγεί η γυμναστική με αυτούς τους ρυθμούς είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους του χωριού εδώ και χρόνια. Η πάλη ήταν πάντα το πιο δημοφιλές άθλημα ανάμεσα στους νέους.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήλπιζαν ότι οι δεξιότητες που αποκτούσαν και η δύναμή τους θα τους έστελναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ή θα τους άνοιγαν τις πόρτες για μια καριέρα στο χώρο του αθλητισμού. Φυσικά, αυτό  δεν γινόταν ποτέ και οι περισσότεροι κατέληγαν να γίνονται είτε αγρότες, είτε βοσκοί. Τώρα, όμως, για τους περισσότερους από αυτούς η μόνη επαγγελματική διέξοδος που έχουν είναι να γίνουν… μπράβοι.

Περισσότεροι από 200 άνδρες από τα χωριά αυτά δουλεύουν ως πορτιέρηδες σε παμπς, μπαρς και κλαμπ στο Νέο Δελχί ή ως σωματοφύλακες τοπικών αξιωματούχων ή ως ασφάλεια σε ιδιωτικά σχολεία, νοσοκομεία και ξενοδοχεία.

Για τους κατοίκους των χωριών, αυτών, λοιπόν τα κορμιά τους είναι αυτά που τους εξασφαλίζουν τα προς το ζην και για αυτό ξοδεύουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους στη συντήρηση της καλής φυσικής τους κατάστασης, πηγαίνοντας σε γυμναστήρια και μαθαίνοντας πως θα αποκτήσουν όγκος καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές. Όλα αυτά πάνtα για να κερδίσουν το μεροκάματο, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Καθένας τους κερδίζει κατά μέσο όρο το μήνα 835 λίρες τη στιγμή που ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Ινδία κυμαίνεται στις 100 λίρες.

Βέβαια το να κατάφερει κανείς να γίνει τελικά μπράβος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Η προπόνηση στο 3.000 τ.μ γυμναστήριο είναι σκληρή και εξαντλητική και διαρκεί δύο με τρεις ώρες την ημέρα. Εκτός από ασκήσεις με βάρη οι υποψήφιοι μπράβοι προπονούνται στην πάλη, αλλά και στη γιόγκα, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν και ειδική διατροφή εμπλουτισμένη με πρωτεΐνες.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ