Τα 10 SOS της περιποίησης σώματος τώρα


Προετοίμασε την επιδερμίδα σου για το καλοκαίρι με τα απαραίτητα προϊόντα και μερικές απλές καθημερινές κινήσεις.

1. Καθαριότητα
Είναι η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση για την περιποίηση του δέρματος. Διάλεξε ένα πλούσιο κρεμώδες αφροντούς που δεν αφυδατώνει και απόφυγε να μένεις πολλή ώρα στο νερό καθώς και τις καυτές θερμοκρασίες. Ακόμη, ανάλογα με την ώρα που επιλέγεις να κάνεις ντους μπορείς να διαλέξεις προϊόν καθαρισμού για διαφορετικό αποτέλεσμα: Τα αφροντούς με εσπεριδοειδή χαρίζουν ευεξία και τόνωση το πρωί που τις χρειάζεσαι, ενώ αυτά που περιέχουν λεβάντα ή χαμομήλι καταπραΰνουν και ηρεμούν το βράδυ, πριν από τον ύπνο.

2. Απολέπιση
Συνήθως την παραλείπεις, όμως είναι η απαραίτητη κίνηση για να δεις την επιδερμίδα σου ανανεωμένη και απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα που της δίνουν θαμπή όψη. Αρκούν λίγα λεπτά μία με δύο φορές την εβδομάδα και, φυσικά, το κατάλληλο scrub για να έχεις και πάλι απαλό και λαμπερό δέρμα σε όλο το σώμα. Για τα σημεία που παρουσιάζουν σκληρύνσεις (αγκώνες, γόνατα, φτέρνες) προτίμησε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα.

3. Ενυδάτωση
Τα απαλά γαλακτώματα με ή χωρίς άρωμα είναι η καλύτερη επιλογή για ανάλαφρη, αλλά αποτελεσματική ενυδάτωση. Αν έχεις ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα, δοκίμασε μια πιο πλούσια κρέμα ή ένα προϊόν με ανάλαφρη υφή μους.

4. Φρεσκάδα
Αν και βασική κίνηση φροντίδας, η χρήση του αποσμητικού δεν είναι πάντα δεδομένη. Υπάρχουν όμως πια συνθέσεις και υφές κατάλληλες και ακίνδυνες ακόμη και για το πιο ευαίσθητο δέρμα, που δεν αφήνουν σημάδια στα ρούχα και προστατεύουν για πολλές ώρες, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

5. Θρέψη
Αν αγαπάς τις πλούσιες υφές και θέλεις να εξασφαλίσεις μέγιστη θρέψη για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά, το μυστικό είναι τα λάδια. Με φυσικές συνθέσεις που δεν ερεθίζουν, αλλά περιποιούνται σε βάθος, τα πολυχρηστικά λάδια είναι η καλύτερη επιλογή για απαλότητα, λάμψη και ελαστικότητα. Άπλωσέ τα μετά το ντους σε νωπή επιδερμίδα για καλύτερα αποτελέσματα.

6. Σμίλευση
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχεται στην επιφάνεια το φλέγον ζήτημα της κυτταρίτιδας. Τα καλλυντικά προϊόντα βασίζονται συνήθως σε φυτικά συστατικά, όπως η καφεΐνη, για να αποσυμφορήσουν τα σημεία όπου συγκεντρώνεται η “όψη φλοιού πορτοκαλιού”. Άρχισε εγκαίρως την εφαρμογή τους, όσο πιο τακτικά γίνεται και σε συνδυασμό με κινήσεις μασάζ για να δεις αποτελέσματα μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές.

7. Αδυνάτισμα
Το τοπικό πάχος αντιμετωπίζεται με άσκηση και σωστή διατροφή. Αν σε αυτά προσθέσεις και την καλλυντική φροντίδα με προϊόντα που βοηθούν στην καύση του λίπους, τα αποτελέσματα θα είναι πιο γρήγορα. Συνδυαστικά και πάντα με τη συμβουλή ενός γιατρού μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου και ένα συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις πιο εύκολα, αλλά με ασφάλεια το περιττό βάρος.

8. Λάμψη
Το ελαφρά μαυρισμένο δέρμα δείχνει πάντα πιο ελκυστικό. Εκτός από τα κλασικά self tan που χαρίζουν μπρονζέ χρώμα, υπάρχουν και προϊόντα σταδιακού μαυρίσματος, που απλώνονται σαν κρέμα σώματος και βοηθούν την επιδερμίδα να αποκτήσει σιγά σιγά πιο υγιές, ομοιόμορφο χρώμα. Αν διστάζεις να χρησιμοποιήσεις κάτι από τα παραπάνω, υπάρχουν απλές κρέμες με χρώμα που απλώνονται στα σημεία που επιθυμείς και φεύγουν άμεσα με το πλύσιμο.

9. Απαλότητα
Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αντιμετωπίζεται πλέον με άπειρους τρόπους. Η πλέον πρακτική λύση είναι οι αποτριχωτικοί αφροί και κρέμες, ενώ, αν αναζητάς κάτι πιο μόνιμο, δοκίμασε τις ταινίες κεριού, που είναι εύκολες στη χρήση και εφαρμόζονται σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

10. Ειδική φροντίδα
Τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά ρούχα και παπούτσια αποκαλύπτουν ατέλειες που όλο το χειμώνα κρύβονταν. Για απαλές φτέρνες, αγκώνες και γόνατα χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα απολέπισης σε συνδυασμό με ενυδατικές κρέμες, που θα διατηρήσουν μαλακά τα συγκεκριμένα σημεία και θα προλάβουν το σχηματισμό σκληρύνσεων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ