Renault Captur από 14.380 ευρώ και με έως 150 ίππους


To Renault Captur έχοντας κατακτήσει επί σειρά ετών, όπως και το 2018, την 1η θέση των πωλήσεων της κατηγορίας του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει αποδείξει πως πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μικρά SUV της αγοράς.

Ο ελκυστικός του σχεδιασμός, oι compact διαστάσεις του που το καθιστούν ιδανικό για την κίνηση στην πόλη, οι πολύ άνετοι χώροι του, το συρόμενο πίσω κάθισμα που προσφέρει δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών έως 455 λίτρων, οι πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 17 εκατοστών, το αναδεικνύουν ως μια ιδανική επιλογή για κάθε γούστο και μετακίνηση.

Η λίστα εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει ό,τι μπορεί να ζητήσει ο οδηγός σήμερα. Από το σύγχρονο σύστημα infotainment Renault R-Link Evolution, με οθόνη αφής 7 ιντσών, μέχρι το EasyParkAssist, που βοηθάει τον οδηγό να παρκάρει αυτόματα, το Hill Start Assist, αλλά και το Blind Spot Warning για να μην έχει ο οδηγός «τυφλές» γωνίες όταν ελίσσεται ανάμεσα στις λωρίδες.

Τώρα, την γκάμα των κινητήρων συμπληρώνει, πλέον, ο πιο σύγχρονος turbo κινητήρας βενζίνης Energy 1.3 TCe. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Συμμαχίας του Groupe Renault με την Daimler, για ένα κινητήριο σύνολο που προσφέρει υψηλή ροπή από τις χαμηλές στροφές, αλλά και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. Στην πράξη αυτό σημαίνει υψηλή ιπποδύναμη 130 και 150 ίππων, άφθονη ροπή 220 ή 250 Nm ανάλογα την έκδοση αλλά και χαμηλές τιμές μέσης κατανάλωσης που δεν ξεπερνούν τα 5,9 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, και οι επιδόσεις του Renault Captur 1.3 TCe είναι γρήγορες, με το 0-100 να περιορίζεται στα 9,5 δλ. (έκδοση 1.3 TCe 150 EDC) και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 210 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκδοση των 150 ίππων, ο νέος κινητήρας συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (EDC).

Για να γίνει εφικτό αυτό το αποτέλεσμα, τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και κατανάλωσης, ο νέος κινητήρας κάνει χρήση προηγμένων τεχνολογιών, που έχουν την βάση τους στην τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από την επιτυχημένη, πολυετή εμπλοκή της Renault στη Formula1.

Το Renault Captur 1.3 TCe διατίθεται από 15.980 ευρώ, ενώ συνοδεύεται, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια. Εκτός των επιλογών με 130 και 150 ίππους, η γκάμα κινητήρων του πλαισιώνεται από τον turbo κινητήρα βενζίνης 0.9 TCe 90hp (από 14.380 ευρώ) και τον κινητήρα diesel 1.5 dCi 90hp, όλοι τους σύγχρονων προδιαγραφών ρύπων WLTP. Το Renault Captur 1.3 TCe διατίθεται στις γνωστές εξοπλιστικές εκδόσεις (Authentic, Expression, Dynamic), αλλά και στην αναβαθμισμένη έκδοση Dynamic-X.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ