Γιατί μια γυναίκα είναι περισσότερο χαρούμενη όταν είναι single

Aν καταριέσαι εκείνα τα βράδια που βλέπεις εντελώς μόνος Netflix στο σπίτι ή μισείς τα δείπνα με φιλικά ζευγάρια γιατί δεν έχεις ταίρι, τότε μάλλον είσαι άντρας. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένες απ’ ότι οι άντρες, όταν είναι single.

H πλειοψηφία των γυναικών (61%) δηλώνει χαρούμενη όταν το στάτους της σχέσης τους είναι single, εν αντιθέσει με αυτή των αντρών (49%). Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία Mintel.

Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί κάποια να θέλεις να είναι single; Mήπως κουράστηκε με τους άντρες; Μήπως θέλει να βρει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό της; Μήπως έχει απωθημένα από τη ζωή της; Μήπως επιθυμεί απλά να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν, για οτιδήποτε; Τίποτα από όλα αυτά και μια ειδικός ρίχνει φως στην υπόθεση, με βάση πάντοτε τα ευρήματα της μελέτης.

Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Essex, Emily Grundy, υποστηρίζει πως αυτό έχει να κάνει με την εξάντληση που νιώθουν οι γυναίκες μέσα σε μια σχέση, ενώ βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολη τη διατήρηση μιας ετεροφυλοφιλικής σχέσης.

«Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για οικιακά καθήκοντα από τους άντρες, ενώ καταναλώνουν και περισσότερη συναισθηματική ενέργεια. Γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο τείνουν να δραστηριοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό κοινωνικά και να έχουν περισσότερους φίλους σε σχέση με αυτές που είναι σε σχέση. Όταν είναι μόνες τους οι γυναίκες νιώθουν πως έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα επιλογών σε κάθε τομέα» τονίζει η Grundy.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι το 75% των γυναικών δεν αναζήτησε σύντροφο τον τελευταίο χρόνο, σε σύγκριση με το 65% των single ανδρών που επίσης δεν ενδιαφέρθηκε να βρει σύντροφο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here