Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες προς τους αδερφούς Ντάφερ του «Stranger Things» για λογοκλοπή


Χαράς ευαγγέλια για τα αδέρφια Ντάφερ μιας και οι κατηγορίες που τους ήθελαν να είχαν κλέψει την ιδέα για το σενάριο της επιτυχημένης σειράς «Stranger Things» από τον Τσάρλι Κέσλερ τελικά αποσύρθηκαν, και μάλιστα από τον ίδιο τον Κέσλερ, λέγοντας πως απλά «έκανε λάθος».

Ο Κέσλερ, εδώ και έναν χρόνο, κατηγορούσε τα αδέρφια Ντάφερ λέγοντας πως έκλεψαν ιδέες από το σενάριο του με τίτλο «The Montauk Project», το οποίο κι αυτό διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά σε ένα στρατόπεδο, και είναι γεμάτη από αστικούς μύθους. Οι Ντάφερ, από την άλλη, λένε πως πάντα λάτρευαν του μύθους αυτούς και ποτέ δεν έκλεψαν κάτι ενώ η ιδέα για την σειρά είναι δική τους από την αρχή. Τότε ο δικηγόρος του Κέσλερ ζητούσε αποζημίωση για τον πελάτη του λέγοντας πως για κάθε 1 εκατομμύριο δολάρια που κέρδισε η σειρά, ο Κέσλερ θα πρέπει να πάρει 333.333,33 δολάρια.

Λίγες μέρες πριν την δίκη όμως τα αδέρφια κατάφεραν να αποδείξουν την πρωτοτυπία του σεναρίου τους μέσω διαφόρων emails και εγγράφων που κατάφεραν να βρουν εγκαίρως και χρονολογούνται από το 2010, τέσσερα χρόνια πριν μιλήσουν με τον Κέσλερ. Κάτω από το φως των νέων αυτών αποκαλύψεων ο Κέσλερ αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες δημοσιεύοντας την παρακάτω ακακοίνωση: «Αφού άκουσα την κατάθεση αυτή την εβδομάδα του νομικού εμπειρογνώμονα που προσέλαβα, μου είναι πλέον φανερό πως, σε αντίθεση με ό,τι πίστευα στο παρελθόν, η δουλειά μου δεν είχε να κάνει καμία σχέση με την δημιουργία του ‘Stranger Things’. Εγγραφα από το 2010 και το 2013 αποδεικνύουν ότι οι Ντάφερ σκέφτηκαν μόνοι τους την σειρά. Ως αποτέλεσμα αυτού, απέσυρα τις κατηγορίες και δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα αυτό.»

Strange thing indeed… Αλλά τέλος καλό όλα καλά για τα αδέρφια και τους φανς της σειράς, οι οποίοι το μόνο που έχουν να κάνουν τώρα είναι απλά να περιμένουν την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου.

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ