4 παθήσεις που προκαλούν υπερβολική εφίδρωση


Το να βγαίνεις από το γυμναστήριο και να στάζεις ιδρώτα είναι κάτι πολύ λογικό, οπότε τα ιδρωμένα σου ρούχα δεν θα πρέπει να σε ανησυχήσουν για την γενικότερη κατάσταση της υγείας σου. Εάν, όμως, έχεις παρατηρήσει ότι χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο (για παράδειγμα, όταν είσαι στη δουλειά σου ή κάθεσαι να πιείς έναν καφέ) ιδρώνεις πάρα πολύ, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Η ποσότητα του ιδρώτα ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι ιδρωτοποιοί αδένες στον οργανισμό είναι θέμα γονιδίων, χωρίς όμως να σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός ιδρωτοποιών αδένων προκαλεί και έντονη εφίδρωση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άνθρωποι με μικρό αριθμό ιδρωτοποιών αδένων μπορεί να ιδρώνουν πολύ περισσότερο.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί 4 πιθανές αιτίες για τις οποίες μπορεί να ιδρώνουμε υπερβολικά:

Φαρμακευτική αγωγή
Ορισμένες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, των φαρμάκων για την υπόταση, ορισμένων ψυχιατρικών φαρμάκων και ακόμη και των συμπληρωμάτων διατροφής χωρίς συνταγή, μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη την εφίδρωση. Ελέγξτε τη λίστα των ανεπιθύμητων παρενεργειών και συζητήστε με το φαρμακοποιό και τον γιατρό σας, αν δεν είστε βέβαιοι.

Υπερδραστηριότητα θυρεοειδούς
Όταν ο θυρεοειδής μας, αυτός ο τόσο βασικός και μικρός σε μέγεθος αδένας που βρίσκεται στον λαιμό, παράγει υπερβολική ποσότητα θυροξίνης, τότε η εφίδρωσή μας είναι αρκετά μεγάλη. Εάν πιστεύετε ότι έχετε κάποιο θέμα με τον θυρεοειδή σας, καλό θα είναι να παρατηρήσετε για ύπαρξη τυχόν άλλων συμπτωμάτων και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Χρόνια πάθηση
Οι καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις, καθώς και πολλοί τύποι καρκίνου, μπορούν επίσης να προκαλέσουν υπερβολική εφίδρωση. Αλλά αυτό το σύμπτωμα πιθανότατα δεν θα είναι το πρώτο που θα παρατηρήσετε, εάν πάσχετε από αυτές τις ασθένειες.

Υπερίδρωση
Η πιο κοινή ιατρική διάγνωση για υπερβολική εφίδρωση είναι η υπερίδρωση, η δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αυτή την ασθένεια, η οποία συνήθως επηρεάζει τα χέρια, τα πόδια, τις μασχάλες και το πρόσωπο.

Το άγχος και η νευρικότητα μπορούν να χειροτερέψουν το πρόβλημα. Τα συμπτώματα: τα υγρά χέρια και τα πόδια που γλιστρούν στα παπούτσια, μέχρι το σημείο που επηρεάζεται η καθημερινή ζωή του ατόμου από αυτό το πρόβλημα. Ένας γιατρός μπορεί να προτείνει προσαρμοσμένες λύσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ