Στο Πεκίνο ο Προκόπης Παυλόπουλος – Θερμή υποδοχή από τον Κινέζο ομόλογό του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ , στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα.

Ο κ. Παυλόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Κινέζο πρόεδρο στην είσοδο του Μεγάρου του Λαού τον κ. Παυλόπουλο. Οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς της Κίνας, ενώ δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο του Λαού, υποδέχθηκαν τους δύο άνδρες κρατώντας στα χέρια σημαίες της Ελλάδας και της Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο άνδρες, κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την πορεία τους. Ο κ. Παυλόπουλος έθεσε στον Κινέζο ομόλογό του τα εθνικά θέματα, για τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζινπίνγκ εξέφρασε τη στήριξή του. Επίσης, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του Διαλόγου των Πολιτισμών.

Μετά τη συνάντηση, ο Κινέζος Πρόεδρος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here