10 υπέροχοι οινοτουριστικοί προορισμοί στις ΗΠΑ


Η Καλιφόρνια δεν είναι η μοναδική πολιτεία στις Η.Π.Α. που συνδέεται με την παραγωγή οίνου, αν και με περισσότερα από 667 εκατομμύρια γαλόνια που παράγονται ετησίως, είναι σίγουρα αυτή που συνεισφέρει περισσότερο. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι και οι 50 από τις Ηνωμένες Πολιτείες καλλιεργούν οινοποιήσιμα σταφύλια (ακόμη και η Αλάσκα! Στην πραγματικότητα, η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, το Όρεγκον και η Φλόριντα, καθώς και άλλες πολιτείες όπως το Οχάιο, το Μιζούρι και το Ιλλινόις, κερδίζουν έδαφος για τις ποικιλίες τους, καθώς σήμερα διαθέτουν πάνω από 3.000 εμπορικούς αμπελώνες στις ΗΠΑ. Ας τις δούμε μια μια:

1. Κεντρική Ακτή: Καλιφόρνια

Είναι εύκολο να περάσετε από το Λος Άντζελες προς το Σαν Φρανσίσκο μέσω I-5 ή να κάνετε το ίδιο ταξίδι από τις στροφές της ακτογραμμής του Pacific Coast Highway και να χάσετε εντελώς αυτό το μεγάλο κομμάτι κρασιού που βρίσκεται και στις δύο πλευρές του αυτοκινητόδρομου Hwy 101 και περιλαμβάνει κομψές παραθαλάσσιες κοινότητες όπως την Santa Barbara, και το San Ο Luis Obispo αλλά και τη χερσόνησο του Monterey. Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη με μεγάλα και μπουτίκ οινοποιεία που ειδικεύονται σε Chardonnay και Pinot Noir. Αγοράστε μερικά μπουκάλια και κάντε πικ νικ στην ύπαιθρο της πολιτείας.

2. Columbia Valley: Ουάσινγκτον

Μια εξαιρετικά σεβαστή περιοχή κρασιού, η κοιλάδα της Κολούμπια φιλοξενεί το 99% των κρασιών που παράγονται στην Evergreen State, αν και η πολυπόθητη του θέση στο νοτιοανατολικό τμήμα του κράτους (στην άλλη πλευρά της οροσειράς Cascade) δεν την καθιστά ιδανική για μια ημερήσια εκδρομή από το Σιάτλ. Αντί για ημερήσια εκδρομή, οργανώστε ένα πλήρες Σαββατοκύριακο εξερευνώντας αυτή την τεράστια και θεαματικά όμορφη περιοχή των οποίων οι καλύτερες αποδόσεις περιλαμβάνουν το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay, το Riesling, το Syrah και το Merlot. Τα περισσότερα οινοποιεία εδώ είναι μικρά και οικογενειακά.

3. Fennville: Michigan

Αν λαχταράτε για ένα οινικό ταξίδι στις ΗΠΑ που περιλαμβάνει ειδυλλιακές αγροτικές κοινότητες και τη Λίμνη Μίτσιγκαν, οι μικρές πόλεις Saugatuck και του Douglas διαθέτουν ένα ρουστίκ δροσερό vibe που τα τελευταία χρόνια προσελκύει οινοτουρίστες του Σαββατοκύριακου από το Σικάγο και ολόκληρη την πολιτεία του Wolverine. Ένα ταξίδι στην περιοχή δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο χωρίς μια εκδρομή στο κοντινό Fennville, το οποίο είναι δίκαια διάσημο για τις φάρμες μούρων με το σύστημα u-pick-it, οπωροφόρα δέντρα και οικογενειακά οινοποιεία που διακινούν μεγάλες ποσότητες Riesling, Chardonnay και Pinot Gris.

4. Finger Lakes: Νέα Υόρκη

Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι αυτή η περιοχή της Upstate New York, η οποία αποτελείται από έντεκα, μακριές και στενές λίμνες. Η περιοχή είναι γνωστή στους οινόφιλους για το σύντομο τρύγο και τις ποικιλίες που αγαπούν το δροσερό κλίμα, όπως το Riesling, το Pinot Noir και το Chardonnay. Επίσης, η περιοχή είναι γνωστή για τα ζυθοποιεία και τον μηλίτη που παράγει. Οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να ακολουθήσουν διαδρομές κρασιού και να συνδυάσουν τη βόλτα τους με ένα Finger Lakes Cheese Trail και ένα πικνίκ λίμνης.

5. Κοιλάδα του ποταμού Ohio: Οχάιο, Κεντάκι, Ιντιάνα και Δυτική Βιρτζίνια

Μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αμπελουργικές περιοχές στις Η.Π.Α., είναι η κοιλάδα Οχάιο με τα οινοποιεία που βρίσκονται κατά μήκος του φιδωτού ποταμού με το ίδιο όνομα. Ο ποταμός Οχάιο, χωρίζει τη κοιλάδα σε δύο διαφορετικές αναπτυσσόμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των υγρών υποτροπικών των νότιων κρατών και του ηπειρωτικού κλίματος στα βόρεια. Ως αποτέλεσμα, η Κοιλάδα του ποταμού Ohio είναι γνωστή για τις δύο υβριδικές της ποικιλίες, αλλά και για τις ποικιλίες Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Riesling. Ακολουθήστε τα μονοπάτια του κρασιού κοντά στο ποτάμι ή επισκεφτείτε πόλεις όπως το Louisville και το Cincinnati όπου τα κρασιά πρωταγωνιστούν στα μενού των τοπικών εστιατορίων.

6. Shawnee Hills: Ιλινόις

Η περιοχή Hill στο Ιλινόις είναι μια ομοσπονδιακή πολιτεία πραγματικά ευλογημένη με μια ειδυλλιακή τοπογραφία και στις δύο βορειοδυτικές και νότιες γωνιές του. Επειδή είναι μακριά από τη μεγαλούπολη του Σικάγο, οι περισσότεροι λαοί δεν ξέρουν ότι υπάρχουν. Παρ ‘όλα αυτά, το Shawnee Hills είναι μια αναδυόμενη περιοχή κρασιού με περίπου 24 οινοποιεία, πλούσια φύση και πληθώρα καταλυμάτων bed and breakfasts, μόλις δύο ώρες νότια του Saint Louis. Οι ποικιλίες είναι γαλλο-αμερικανικά υβρίδια, όπως τα λευκά Seyval Blanc και Vidal Blanc και τα κόκκινα Chambourcin. Baco Noir,Marquette και Chancellor.

7. Κοιλάδα Shenandoah: Βιρτζίνια

Περισσότερα από δύο δωδεκάδες οινοποιεία είναι διάσπαρτα σε όλη αυτή την απέραντη περιοχή η οποία περιστοιχίζεται από τα βουνά Blue Ridge στα ανατολικά και τα Alleghenies στα δυτικά. Η περιοχή δεν μπορεί να υπερηφανεύεται μόνο για έξι διαφορετικά μονοπάτια κρασιού, αλλά είναι επίσης ένας θησαυρός από μικρές πόλεις με αποικιακό στυλ, πόλεις γεμάτες φοιτητές και κολέγια και άφθονα φυσικά θαύματα. Όλα σε λίγες ώρες με το αυτοκίνητο από την Ουάσινγκτον. Ο συνδυασμός του εύφορου εδάφους και της ζεστής καλλιεργητικής περιόδου κάνει μια πληθώρα ποικιλιών να αποδίδουν, όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Zinfandel και αρκετές ακόμα.

8. Κοιλάδα Temecula: Καλιφόρνια

Ενδείκνυται ως ημερήσιο ταξίδι από το Σαν Ντιέγκο, το Orange County ή το Λος Άντζελες. Πρόκειται για την κοιλάδα Temecula που αν και έχει ζεστό αέρα το μεγαλύτερο μέρος του έτους, οι αμπελώνες δροσίζονται από τη θαλασσινή αύρα του Ειρηνικού Ωκεανού. Παρ ‘όλα αυτά, τα θερμά κλίματα της κοιλάδας Temecula ταιριάζουν καλύτερα στις ποικιλίες του Ροδανού και το Zinfandel. Μην ξεχάσετε μια βόλτα στην παλιά πόλη της Temecula, η οποία είναι πολύ γοητευτική.

9. Texas Hill Country: Τέξας

Τα πάντα είναι μεγαλύτερα στο Τέξας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κρασιού που αγγίζει 23 κομητείες στο κράτος Lone Star και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική αμπελουργική περιοχή των ΗΠΑ. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή πέρα από τα σύνορα του Τέξας, ωστόσο η περιοχή προσελκύει πέντε εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, καθώς η περιοχή είναι κοντά σε δύο μεγάλες πόλεις – το Austin και το San Antonio καθώς και την ιστορική πόλη Fredericksburg . Αξιοσημείωτες ποικιλίες περιλαμβάνουν το Cabernet Sauvingon, το Zinfandel και το Chadonnay.

10. Κοιλάδα Willamette: Όρεγκον

Ακολουθήστε τον ποταμό Willamette και θα βρεθείτε σε μία από τις καλύτερες και πιο βολικές περιοχές κρασιού στη Δυτική Ακτή. Οι οίνοι του Όρεγκον κερδίζουν ταχύτατα έδαφος ειδικά το Pinot Noir που ευδοκιμεί στο θαλάσσιο κλίμα της περιοχής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ