Πολάκης: Fake news η ακύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Fake news χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ακύρωση της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα ο κ . Πολάκης σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακύρωσε δωρεά προς το υπουργείο Υγείας σχετικά με εκπαιδευτική δράση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις λόγω μη ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών, έκανε λόγο για fake news και λάσπη. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποσύρει δωρεά για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως διευκρίνισε η υλοποίηση της δωρεάς του ιδρύματος Νιάρχος, που δεν είναι μόνο για αυτό το πρόγραμμα, προχωρά κανονικά και αφορά στη δημιουργία δύο μεγάλων νοσοκομείων στη Κομοτηνή και στο Παίδων Θεσσαλονίκης, στην αγορά και συντήρηση αεροπλάνων και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, για τα PET SCAN και την εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής.

«Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη δωρεά η αλήθεια είναι ότι το ίδρυμα Νιάρχος μας πρότεινε το πρόγραμμα που αφορούσε την εκπαίδευση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αλλά είπαμε ότι ήδη υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΕΟΔΥ πρώην ΚΕΛΠΝΟ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το θέμα δεν έχει λήξει», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Στο μεταξύ κυρώθηκε, με τη στήριξη όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής που επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η σύμβαση δωρεάς, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου.

«Και αυτή η δωρεά έρχεται σε συνέχεια και άλλων που έχουν γίνει για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτής της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει την γραφειοκρατία που υπήρχε για τις δωρεές, που λόγω αυτού του προβλήματος δεν προχωρούσαν», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here