Μαθητής που μήνυσε το σχολείο του για τον εμβολιασμό κατά της ανεμοβλογιάς, έπαθε ανεμοβλογιά


Το κάρμα υπήρξε σκληρό για έναν μαθητή από το Κεντάκι των ΗΠΑ, ο οποίος μήνυσε το σχολείο του για την απαγόρευση στα μη εμβολιασμένα άτομα μετά από μια έξαρση ανεμοβλογιάς, και τελικά έπαθε ανεμοβλογιά.

Ο Jerome Kunkel, ο οποίος είναι μαθητής εκκλησιαστικού σχολείου στο Βόρειο Κεντάκι, μήνυσε το σχολείο όταν η ηγεσία του σχολείου ζήτησε από τους ανεμβολίαστους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματα μετά το ξέσπασμα ανεμοβλογιάς που είχε προηγηθεί τον Μάρτιο.

Ο 18χρονος, ο οποίος δεν κατάφερε να ανατρέψει την απαγόρευση στο δικαστήριο, αρνήθηκε να εμβολιαστεί εξαιτίας των αυστηρών θρησκευτικών πεποιθήσεων που έχει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Kunkel εμφάνισε συμπτώματα ανεμοβλογιάς την προηγούμενη εβδομάδα και ελπίζει να αναρρώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που αυτό σημαίνει ότι θα έχει ανοσία στην ασθένεια, ο νεαρός που απουσιάζει από τα μαθήματα από τις 15 Μαρτίου, ελπίζει να επιστρέψει στα θρανία το συντομότερο.

Παρότι ήρθαν αντιμέτωποι με την ασθένεια, ο Kunkel και η οικογένειά του δεν φαίνεται να μετάνιωσαν για τον μη εμβολιασμό. Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Christopher Wiest «Αυτές είναι βαθιά επικρατούσες θρησκευτικές πεποιθήσεις, ειλικρινά είναι επικρατούσες πεποιθήσεις. Από την πλευρά τους, πάντα αναγνώριζαν ότι διέτρεχαν τον κίνδυνο να την κολλήσουν και ήταν εντάξει με αυτό. Η Απαγόρευση ήταν ανόητη. Θα μπορούσε να την κολλήσει τον Μάρτιο και τώρα να ήταν πίσω στο σχολείο».

Αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κέντρου Υγείας του Βόρειου Κεντάκι απάντησε αμέσως και άσκησε κριτική στον δικηγόρο ο οποίος «υποτιμά τους κινδύνους της ανεμοβλογιάς». Συγκεκριμένα, είπε «Το να ενθαρρύνεις την εξάπλωση μιας πολύ μεταδοτικής ασθένειας σε μια κοινότητα δείχνει μια σκληρή αδιαφορία για την υγεία και την ασφάλεια των φίλων, των συγγενών, των γειτόνων και των ανυποψίαστων μελών της κοινωνίας».

Δείτε το ρεπορτάζ του CBS:


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ