Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι στην Παπούα Νέα Γουινέα


Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό και ρηχό σεισμό που σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών και βάθους περίπου 10 χλμ. σημειώθηκε 44 χλμ. βορειοανατολικά του Κοκόπο στην Παπούα Νέα Γουινέα και αμέσως μετά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, καθώς θεωρήθηκε αρκετά επικίνδυνος, παρότι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν παρατήρησαν μεγάλα κύματα ούτε υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

«Σύμφωνα με τις πρώτες παραμέτρους του σεισμού (…) είναι δυνατόν επικίνδυνα κύματα τσουνάμι να πλήξουν τις ακτές που βρίσκονται σε ακτίνα 1.000 χλμ. από το επίκεντρο», ανακοίνωσε το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό, μετά το σεισμό στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι κυβερνητικές υπηρεσίες αρμόδιες για τις απειλούμενες παράκτιες περιοχές πρέπει να πάρουν μέτρα για να ενημερώσουν και να δώσουν οδηγίες στους πληθυσμούς που κινδυνεύουν , σύμφωνα με τις διαδικασίες τους αποτίμησης και τον βαθμό απειλής», πρόσθεσε το κέντρο.

«Ήταν απόλυτα τεράστιος και πολύ φοβιστικός», δήλωσε στο AFP η Μέγκαν Μάρτιν, διευθύντρια του ξενοδοχείου Rapopo Plantation resort στο Κοκόπο. «Δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές αλλά είμαστε στη φάση της εξακρίβωσης».

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP που ήταν στο Κοκόπο, υπήρξε διακοπή ρεύματος στην πόλη μετά τον σεισμό. «Οι μετασεισμοί είναι αισθητοί», πρόσθεσε.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη «ζώνη του πυρός» του Ειρηνικού, μια περιοχή που πλήττεται συχνά από τους σεισμούς.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ