Επιστολή Ηπειρωτών στον Τσίπρα – “Θέλαμε να σας υποδεχτούμε στα Ιωάννινα αλλά… μας εκδιώξατε.”

Επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα στέλνουν πολίτες που είναι ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Αφορμή στάθηκε η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο, ο οποίος μίλησε και στα Ιωάννινα την Κυριακή (12.05.2019).

Στην επιστολή τους αναφέρουν πως θα ήθελαν πολύ να τον καλωσορίσουν κι αυτοί στα Ιωάννινα, όμως… εκδιώχθηκαν από την εκδήλωση καθώς εναντιώνονται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Αναφέρουν μάλιστα πως γυναίκες – μέλη χορευτικού συλλόγου, σύρθηκαν για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα επειδή την προηγούμενη ημέρα είχαν συμμετάσχει σε διαδήλωση.Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν

«Κύριε πρωθυπουργέ,

θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στα Ιωάννινα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά, δυστυχώς, δεν μας δόθηκε η δυνατότητα.

Πριν από την ομιλία σας, απλοί πολίτες εκδιώχθηκαν από το χώρο της εκδήλωσης, επειδή συμμετέχουν ή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην καταστροφική προοπτική της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Ανάμεσά τους ήταν και μέλη από την γυναικεία χορευτική ομάδα «Βρυσούλες», οι οποίες την προηγούμενη μέρα διαδήλωσαν ειρηνικά, συμμετέχοντας στη μεγαλειώδη κινητοποίηση στα Ιωάννινα. Δυστυχώς, κάποιες εξ αυτών, που είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία σας, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για “εξακρίβωση στοιχείων”, ενώ κάποιες άλλες εκδιώχθηκαν, επειδή, όπως τους απάντησαν σε ερώτησή τους, “εθεάθησαν” στις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις. Επίσης προσήχθησαν στο τμήμα και άλλοι δύο άντρες που είχαν την ατυχία η εμφάνισή τους να θεωρηθεί ύποπτη.

Κύριε πρωθυπουργέ,

η φωνή των Ηπειρωτών, δυστυχώς, δεν φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, όπως αποδείχτηκε, δεν κατέστη δυνατόν να την ακούσετε ούτε στην καρδιά της Ηπείρου. Ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις διεξάγεται εδώ και δυο χρόνια με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, χωρίς να έχει σημειωθεί αυτό το διάστημα καμιά βίαιη ενέργεια.

Ωστόσο, αντιμετωπίζοντας εν έτει 2019 το φακέλωμα απλών πολιτών, που παίρνουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα του τόπου τους, καθώς και την προληπτική τρομοκράτησή τους από κρατικές υπηρεσίες, ειλικρινά αναρωτιόμαστε: “Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;” Πότε οι πολίτες θα αποκτήσουν λόγο για θέματα που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή τους; (Η διαβούλευση, που υποτίθεται ότι θα γινόταν, σύμφωνα και με τη σύμβαση που υπογράφτηκε, αλλά και σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! Άδειο κέλυφος…)

Αγαπητέ συμπατριώτη, κύριε πρωθυπουργέ, δεν θα πάψουμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας.

Καλή αντάμωση!!!»

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here