Βενεζουέλα: Άρση ασυλίας για άλλους πέντε βουλευτές – Τους πάει σε δίκη ο Μαδούρο

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα δεν λέει να ηρεμήσει και η Συντακτική Εθνοσυνέλευση που πρόσκειται στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ήρε την ασυλία άλλων πέντε βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Την ασυλία άλλων πέντε βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση ήρε η κυβέρνηση Μαδούρο με την κατηγορία της ασυλίας. Το γεγονός αυτό αυξάνει σε 14 τον αριθμό των κοινοβουλευτικών που αναμένεται να προσαχθούν σε δίκη για ανταρσία.

Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας, που η αντιπολίτευση ερίζει ότι εκτελεί εντολές του Μαδούρο, κατηγορεί τους βουλευτές ότι υποστήριξαν την έκκληση να εξεγερθεί ο στρατός για να ανατρέψει τον πρόεδρο, που έκανε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό. Ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί ως ο νόμιμος αρχηγός του Κράτους από τις κυβερνήσεις δεκάδων δυτικών και λατινοαμερικάνικων χωρών, με πρώτη αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι τρεις από τους δεκατέσσερις βουλευτές κατέφυγαν σε ξένες πρεσβείες στο Καράκας, ενώ ένας τέταρτος επέλεξε να καταφύγει στη γειτονική Κολομβία.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here