Κήπος του Λουξεμβούργου: Μία ηλιόλουστη μέρα στο πιο δημοφιλές πάρκο του Παρισιού!


Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg) είναι ίσως το πιο δημοφιλές και αγαπητό πάρκο στο Παρίσι, αλλά και στα must see κάθε ταξιδιώτη που επισκέπτεται την πόλη. Όποιος το έχει επισκεφτεί θα έχει παρατηρήσει ότι προσελκύει πάντα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων από τουρίστες μέχρι ντόπιους που θέλουν να δώσουν μια νότα γαλήνης και ηρεμίας στη μέρα τους. Είναι το καλύτερο σημείο για ένα γρήγορο διάλειμμα από τους πολύβουους ρυθμούς στους παριζιάνικους δρόμους.

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου βρίσκεται στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού πολύ κοντά στο Πάνθεον. Ο πλουσιοπάροχος κήπος σχεδιάστηκε το 1612 από την Μαρία των Μεδίκων (Μarie de Μedicis), σύζυγο του βασιλιά Ερρίκου Δ’ της Γαλλίας και έχει έκταση περίπου 55 στρεμμάτων.

Τι θα δείτε και θα κάνετε στον Κήπο του Λουξεμβούργου
Στο κέντρο του πάρκου υπάρχει μία οκταγωνική λίμνη, γνωστή ως Grand Bassin, στην οποία μπορείτε να νοικιάσετε μικρές βάρκες για μια βόλτα. Αν το επισκεφτείτε με παιδιά μην ανησυχείτε διότι υπάρχουν και πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους όπως, παιδική χαρά, κουκλοθέατρο και βόλτες με πόνυ. Μπορείτε επίσης να κάνετε και ένα πικνίκ με την παρέα ή την οικογένειά σας.

Την προσοχή επίσης τραβάνε τα δύο φοβερά συντριβάνια! Το πιο γνωστό είναι το Fontaine de Medicis, που βρίσκεται στο τέλος μιας μικρής λιμνούλας στη βορειοανατολική πλευρά του πάρκου. Όμως, κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι παρατηρούν, είναι ότι υπάρχει και ένα δεύτερο συντριβάνι, το Fontaine de Leda, στο πίσω μέρος του Fontaine de Medicis.

Συντριβάνι Medici – Κήποι του Λουξεμβούργου Παρίσι
Στο νότιο άκρο του πάρκου, γνωστό ως Jardins de l’Observatoire, είναι άλλο ένα συντριβάνι, το Fontaine de l’Observatoire σχεδιασμένο το 1873. Η κρήνη περιλαμβάνει ένα άγαλμα ενός πλανήτη που υποστηρίζονται από τέσσερις γυναίκες, μία για κάθε ήπειρο.

Ακόμη υπάρχει και το θέατρο με μαριονέτες όπου αποτελεί μια μεγάλη λαϊκή παράδοση στην Γαλλία και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γαλλικής κουλτούρας. Σχεδόν αντίστοιχο με το δικό μας θέατρο σκιών του καραγκιόζη.

Το Παλάτι του Λουξεμβούργου
Στην ανατολική πλευρά του κήπου δεσπόζει το παλάτι του Λουξεμβούργου (Palais du Luxembourg) στο οποίο στεγάζεται η Γαλλική γερουσία. Στη θέση του σημερινού παλατιού βρισκόταν άλλοτε το σπίτι του Δούκα του Λουξεμβούργου από όπου πήρε και το όνομά του ο κήπος. Το 1794, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το παλάτι λειτούργησε ως φυλακή και ως το αρχηγείο της Πολεμική Αεροπορίας των Γερμανών Λουφτβάφ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ