5 λάθη που κάνεις στο νοικοκυριό και σου τρώνε χρόνο

Γιατί και αυτό το… project θέλει τρόπο, όχι κόπο! Δες μερικά πράγματα που μπορεί να μην κάνεις αρκετά σωστά και διόρθωσέ τα για να σωθείς!

1. Δεν ακολουθείς τον κανόνα «από πάνω προς τα κάτω»

Εάν η ηλεκτρική σκούπα είναι η λιγότερο αγαπημένη σου δουλειά, δεν θα πρέπει ποτέ να τη βάζεις στην αρχή. Και αυτό γιατί αν το ξεσκόνισμα του πιο ψηλού ραφιού είναι η τελευταία σoυ δουλειά για την ημέρα, η σκόνη θα πέσει πιθανότατα πάνω στο καθαρισμένο χαλί και τότε θα πρέπει να βάλεις και πάλι σκούπα από την αρχή.

2. Δεν ταξινομείς τα ρούχα όταν πρόκειται να βάλεις πλυντήριο

Όταν βάζεις πλυντήριο, μπορεί να παραλείπεις να ταξινομείς ανά χρώμα τα ρούχα για να κάνεις γρήγορα τη δουλειά της πλύσης (μερικές μαμάδες όταν βάζουν πλυντήριο «ατομικό» γλυτώνουν πολύ χρόνο – ειδικά όταν όλα τα ρούχα των παιδιών σου είναι παρόμοια σε χρώματα και υφάσματα). Αλλά όταν ταξινομείς από την αρχή τα ρούχα αυτό σε γλυτώνει από πολύ χρόνο και κόπο.

«Μην ξεχνάς να διαχωρίζεις τα χνουδωτά ρούχα από τα υπόλοιπα όπως τις πετσέτες από τα πλεκτά ή τα κοτλέ», συμβουλεύει η Carolyn Forte, διευθύντρια του Εργαστηρίου Καθαρισμού στο Good Housekeeping Institute των Η.Π.Α. «Εάν τα πλένεις μαζί, θα σπαταλήσεις το χρόνο σου προσπαθώντας να τα καθαρίσεις μετά από τα χνούδια».

3. Τα μέλη της οικογένειάς σου δεν βγάζουν τα παπούτσια όταν μπαίνουν στο σπίτι

Η σκόνη που φέρνεις από έξω μπορεί πραγματικά να προσθέτει βρωμιά με την πάροδο του χρόνου, oπότε καλύτερα να βγάζεις τα παπούτσια σου πριν μπεις στο σπίτι. Επίσης, ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό χαλάκι μπορεί να κρατήσει τη βρωμιά πριν μπεις στο σπίτι αρκεί να θυμηθείς να τα σκουπίσεις.

4. Ξεχνάς ότι και τα καθαριστικά χρειάζονται πλύσιμο και συντήρηση

«Τα βρώμικα ξεσκονόπανα και σφουγγαρίστρες και οι γεμάτες σακούλες της ηλεκτρικής σκούπας δεν απορροφούν ούτε αφαιρούν τη βρωμιά», λέει η Forte. «Απλά δουλεύεις περισσότερο και πιο σκληρά, χωρίς αποτέλεσμα. Καθάρισε ή συντήρησε τα εργαλεία καθαρισμού ανάλογα με τις ανάγκες».

5. Πλένεις τα πιάτα στο νεροχύτη πριν τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο πιάτων

Ναι, πρέπει να πετάς τα αποφάγια των πιάτων στα σκουπίδια, αλλά δεν χρειάζεται να πλένεις και τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Η έρευνα δείχνει ότι αν τα πλύνεις πρώτα στο χέρι δεν θα βγουν πιο καθαρά και οι ειδικοί συμφωνούν.

«Το πλύσιμο πιάτων πριν το πλυντήριο είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας», λέει η Forte. «Απλά βάλε τα στο πλυντήριο πιάτων και, εάν δεν τα βάλεις αμέσως για πλύσιμο, επέλεξε να κάνει το πλυντήριο μόνο έναν κύκλο ξέβγαλματος».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here