Αύξηση των μισθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Σεντένο


Υψηλότερους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Die Welt.

Ο κ. Σεντένο θεωρεί πως η αύξηση των μισθών θα είναι η καλύτερη απάντηση στην άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι όλοι οι Ευρωπαίοι επωφελούνται από την ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την οικονομική κρίση». Παράλληλα πρόσθεσε πως σε πολλές χώρες τα ποσοστά της ανεργίας έχουν μειωθεί και «τώρα πρέπει αντίστοιχα να αυξηθούν οι μισθοί». Αυτό ισχύει και για τη Γερμανία, όπου θα μπορούσε να τονωθεί η κατανάλωση, μέσω της αύξησης των μισθών, ανέφερε.

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ο Μάριο Σεντένο δίνει έμφαση στην στην πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά κόμματα , να εξαλείψουν την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των Ευρωπαίων, η οποία προκλήθηκε από την οικονομική κρίση. Ειδικά, η νέα γενιά ανησυχεί ότι δεν θα έχει καλύτερο μέλλον από τη γενιά των γονιών της. «Αυτό οφείλεται επίσης στους χαμηλούς μισθούς», εξηγεί ο επικεφαλής του Eurogroup.

Έτσι όπως τόνισε το σημαντικότερο εγχείρημα θα είναι η δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού στην ευρωζώνη, ο οποίος θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τους σκοπούς της νομισματικής ένωσης τονίζοντας ότι ένας κοινός προϋπολογισμός στην ευρωζώνη θα έχει θετικές επιπτώσεις σε όλες τις οικονομίες.

«Ακόμα και εάν στην αρχή ο προϋπολογισμός δεν είναι πολύ μεγάλος, θα φανεί διαφορά», εκτιμά ο Σεντένο, ο οποίος ανέφερε πως γνωρίζει τις επιφυλάξεις των 19 μελών της ευρωζώνης για τον κοινό προϋπολογισμό, αλλά και των 28 κρατών-μελών για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, καθώς η κατάρτιση του προϋπολογισμού αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία των εθνικών κοινοβουλίων, σε πολλές χώρες.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ