«Την κούρεψα, τη χτύπησα αλλά δεν τη βίασα» – Μετανιωμένος ο 53χρονος στο Δικαστήριο


Αναβίωσε το συμβάν του Αυγούστου του 2014, όταν 53χρονος χτύπησε και κούρεψε τη σύντροφό του, που του ζήτησε να χωρίσουν

Ένοχος για την κατηγορία της επικίνδυνης οπλοχρησίας, όχι όμως για την κατηγορία του βιασμού κρίθηκε ο 53χρονος, που ενώπιον του Δικαστηρίου παραδέχτηκε ότι χτύπησε και κούρεψε την 33χρονη πρώην σύντροφό του, δηλώνοντας μετανιωμένος, κι αποδίδοντας την πράξη του και στην επήρεια του αλκοόλ.

Πρωτόδικα, ο 53χρονος Κρητικός είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 9 χρόνων και 3 μηνών για βιασμό, παράνομη κατακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία. Είχε καταδικαστεί, ωστόσο ερήμην, καθώς νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική.

Κατά τη σημερινή, εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης, δεν έδωσε το «παρών» η 33χρονη Ρουμάνα.

Ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 53χρονος αναφέρθηκε στη γνωριμία του, το 2009 με την 33χρονη – σήμερα – γυναίκα, για χάρη της οποίας χώρισε από τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα εκείνη να βυθιστεί στην κατάθλιψη και ενώ δεν είχε παθολογικό πρόβλημα, να πεθάνει τελικά από έμφραγμα σε νεαρή ηλικία, αφήνοντας ορφανά τα τρία τους παιδιά. Ο άνδρας, ωστόσο, αν – όπως είπε στο Δικαστήριο – έφερε βάρος στη συνείδησή του το θάνατο της γυναίκας του, τυφλωμένος από το πάθος του για την Ρουμάνα, συνέχισε τη σχέση μαζί της, προσπαθώντας να στηρίξει τόσο τα τρία του παιδιά όσο και τη Ρουμάνα. Τη βοήθησε κι έφερε τα παιδιά της από τη χώρα της, εκείνος εργαζόταν σε ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη και συντηρούσε δύο οικογένειες.

Όλα κυλούσαν (φαινομενικά) ομαλά, ώσπου έφτασε στα αυτιά του το «μαντάτο»: Η νέα του σύντροφος τον απατούσε με έναν Πακιστανό. Ένα βράδυ του Αυγούστου του 2014, ο 53χρονος συνάντησε την Ρουμάνα για να τα «ξεκαθαρίσουνε». Πήγαν σε μπαρ, κατανάλωσαν αλκοόλ, ακολούθησε ερωτική συνεύρεση – συναινετική κατά τον ίδιο, βιασμός σύμφωνα με εκείνη – και κατόπιν έσκασε η βόμβα: «Τα έχω με το Σάκη τον Πακιστανό και θέλω να χωρίσουμε» – φέρεται να είπε η Ρουμάνα στον ως τότε σύντροφό της, ο οποίος «θολωμένος» από τις φήμες που πλέον είχαν επιβεβαιωθεί αλλά και υπό την επήρεια αλκοόλ, ξέσπασε εναντίον της γυναίκας.

Στο δικαστήριο, ο 53χρονος περιέγραψε τις δυσκολίες της ζωής του και δήλωσε μετανιωμένος τόσο για τη βία σε βάρος της όσο και για το ότι της έκοψε τα μαλλιά, επέμεινε ωστόσο ότι δεν τη βίασε.

Όπως ειπώθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 53χρονος έχει κλινική κατάθλιψη λόγω του αλκοολισμού, έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ακολουθεί αγωγή, ενώ αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα με τη σπλήνα του. Για έναν καλό άνθρωπο, με τα προβλήματά του, βασανισμένο και εξαρτημένο από το ποτό μίλησαν κατά την ακροαματική διαδικασία η μητέρα και η κόρη του 53χρονου, με τον Εισαγγελέα κατόπιν να εκφράζει αμφιβολίες για το θέμα του βιασμού.

Στον 53χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την επικίνδυνη οπλοχρησία, επιβλήθηκε ποινή 2 χρόνων και 9 μηνών.

Πηγή: cretalive.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ