Γαλατσόπουλος: “Υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπουν τι πρέπει να γίνει με Ολυμπιακό”

Τα πλέι οφ της Basket League πρόκειται να ξεκινήσουν το προσεχές σαββατοκύριακο και πλέον η απορία όλων αφορά την στάση που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, εξήγησε το σκεπτικό της επικύρωσης της βαθμολογίας της του πρωταθλήματος και άφησε να εννοηθεί πως αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί στα πλέι οφ, θα υποβιβαστεί

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε μετά το τέλος της 5ωρης σύσκεψης στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ: «Στο προηγούμενο Δ.Σ. δεν μπορούσε να επικυρωθεί η βαθμολογία επειδή ο Παναθηναϊκός δεν είχε παίξει τον αγώνα του. Από τη στιγμή που έγινε ο αγώνας και παρήλθαν οι 48 ώρες, προχωρήσαμε σε επικύρωση της βαθμολογίας».

Αποχώρησε ο Ολυμπιακός! «Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικόπημα» – Ξεκινάνε τα πλέι οφ

Όσον αφορά στην δικαστική απόφαση που εκκρεμεί στο ΑΣΕΑΔ από την ένσταση του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είπε: «Αύριο είναι η δικάσιμος της προσφυγής του Ολυμπιακού για τον ορισμό των διαιτητών. Αυτό δεν επηρεάζει την εξέλιξη του πρωταθλήματος».

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Σήμερα, οι… κότες το ξανάσκασαν»

Για το ενδεχόμενο να μην κατέβει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ: «Υπάρχουν οι κανονισμοί που προβλέπουν τι πρέπει να γίνει».Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Με ομοφωνία των 13 ΚΑΕ η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε:

* Να προτείνει την αναδιάρθρωση της επόμενης περιόδου με 16 ΚΑΕ, τον μη υποβιβασμό των ομάδων που κατέλαβαν την 13η και την 14η της βαθμολογίας και τον υποβιβασμό 4 ομάδων την σεζόν 2019/20.

* Επικύρωσε την τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου και την έναρξη των playoffs το προσεχές Σάββατο.

* Συμφώνησε για κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

* Συμφώνησε να γίνουν αλλαγές στην διαιτησία. Επίσης ότι πρέπει να διευρυνθεί το πειθαρχικό πλαίσιο για φυσικά πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here