“Τίγκαρε” από ελέφαντες και πουλάει και στο εξωτερικό

Πάνω από 90 ελέφαντες έχει πουλήσει τα τελευταία χρόνια το Ζιμπάμπουε με αγοραστές κυρίως την Κίνα και το Ντουμπάι.

Ο λόγος που το Ζιμπάμπουε πουλάει ελέφαντες είναι επειδή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού των παχύδερμων αυτών. «Έχουμε 84.000 ελέφαντες στη χώρα, με δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μόνο 50.000», έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πάρκων και προστασίας της πανίδας, Τινάσε Φαράουο. «Πιστεύουμε στην αειφόρο διαχείριση των πόρων και για αυτό πού και πού πουλάμε μερικούς ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε καλύτερα τους υπόλοιπους», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από το 2012 μέχρι το 2018 πουλήθηκαν 97 ελέφαντες, έναντι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή του κάθε ζώου κυμαινόταν από τα 13.500 μέχρι τα 41.500 δολάρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι τοπικές αρχές συχνά διαμαρτύρονται επειδή οι ελέφαντες προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες αλλά και πολλούς θανάτους. Σύμφωνα με τον Φαράουο, την τελευταία πενταετία έχουν καταγραφεί 200 θάνατοι από ελέφαντες ενώ έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 70.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες τεσσάρων χωρών της νότιας Αφρικής, μεταξύ των οποίων και της Ζιμπάμπουε, ζήτησαν να τροποποιηθεί εν μέρει η απαγόρευση αγοραπωλησίας ελεφαντόδοντου ούτως ώστε να διαχειριστούν καλύτερα τον πληθυσμό των ελεφάντων. Την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των αφρικανικών ελεφάντων έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί, από τις 110.000 στις 415.000, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN), ενώ κάθε χρόνο περίπου 40.000 αφρικανικοί ελέφαντες σκοτώνονται από λαθροθήρες.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here