H κούρσα για την κορυφή στο αμερικανικό box office


Οι Financial Times συγκέντρωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες για τα ρεκόρ εσόδων των ταινιών στο πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής τους στις ΗΠΑ, προσαρμόζοντας μάλιστα όλα τα μεγέθη με τον πληθωρισμό. Ξεκίνησαν γυρίζοντας τον χρόνο 40 χρόνια πίσω, όταν «Τα Σαγόνια του Καρχαρία – 2» έσπαγαν τα ταμεία. Ωστόσο το ρεκόρ της ταινίας με το τρομερό κήτος έσπασε γρήγορα με την πρώτη ταινία του Σταρ Τρεκ και αργότερα τον Σούπερμαν να παίρνουν τα πρωτεία.

Ύστερα;

Ηρθε ο «Πόλεμος των Άστρων – Η επιστροφή των Τζεντάι» αλλά πριν καλά καλά η Δύναμη δείξει την ισχύ της ήρθε ο «Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» και λίγα χρόνια αργότερα το σίκουελ του Jurassic Park μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο η πρώτη ταινία της σειράς, αλλά οι δεινόσαυρόι του έφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία.

Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα βρήκε τον Χάρι Πότερ να κάνει τα μαγικά του και να πιάνει την κορυφή αλλά είχε πια έρθει η ώρα των σουπερ-ηρώων. Ο Σπάιντερμαν μονομαχεί με τον Μπάτμαν που κερδίζει την αναμέτρηση λίγο πριν την επιστροφή του Πολέμου των Άστρων που όμως θα παραχωρήσει τον θρόνο με μία ευγενική χειρονομία. «Από έναν Γαλαξία πολύ, πολύ μακριά στους Μεγαλύτερους Ήρωες της Γης, Συγχαρητήρια για το μεγαλύτερο άνοιγμα στην ιστορία!» ήταν το μήνυμα που συνόδευσε τη φωτογραφία όπου ένα φωτόσπαθο πήγαινε από το χέρι του Τζεντάι σε εκείνο του Άιρον Μαν.

Ηταν η ημέρα που το Infinity War των Avengers έκανε την πρεμιέρα, πριν φτάσουμε στο 2019 και στο άνοιγμα του Endgame, της τελευταίας ταινίας για τον «κόσμο» των Avengers που όπως όλα δείχνουν θα απολαμβάνει για αρκετό καιρό τη μοναξιά της κορυφής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ