5 τέλειες ιδέες για να μαζέψεις την παρέα στο σπίτι


Δε λέμε, ωραία τα μπαρ και τα ταβερνάκια της πόλης, οι βραδιές όμως στο σπίτι έχουν άλλη χάρη. Φέρνουν τις παρέες πιο κοντά, βρε παιδί μου, έχετε την ησυχία σας, τη μουσική που θέλετε ή δεν θέλετε, και την αμέριστη προσοχή ο ένας του άλλου. Για όλες εκείνες τις σχεδόν ανοιξιάτικες βραδιές που η παρέα είναι για σπίτι, μαζέψαμε τις καλύτερες ιδέες μας για να οργανώσεις μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Όχι, παίζουμε

Από τότε που ήμασταν πιτσιρίκια και παίζαμε Monopoly μέχρι πρωίας, λίγα πράγματα εξακολουθούν να μας ενθουσιάζουν τόσο όσο μια βραδιά με επιτραπέζια με όλη την παρέα. Είτε είστε παραδοσιακοί τύποι και στρώσετε το παλιό σας Trivial, είτε «κολλήσετε» με τα… επόμενης γενιάς, τύπου Άποικοι του Κατάν ή Ticket to Ride, η συνταγή (ειδικά αν συνδυαστεί με αλκοόλ και ξηροκάρπια) εγγυάται γέλια μέχρι πρωίας.

Το ψήνεις;

Μετά από τόσες εκπομπές επί του αντικειμένου στην τηλεόραση, ειλικρινά θα εκπλαγούμε αν μας πεις ότι δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ όλοι μαζί. Αν είναι έτσι, όμως, ακόμα καλύτερα: Γιατί τότε θα εκπλαγείς εσύ από το πόσο διασκεδαστικό είναι να μαγειρεύεις με τους φίλους σου, και μετά να απολαμβάνετε το γεύμα που ετοιμάσατε όλοι μαζί. Φτιάξτε κάτι fancy, τύπου γεύμα τριών πιάτων (αν χρειάζεσαι έμπνευση, η στήλη της Μαγειρικής μας μπορεί να σε βοηθήσει) και συνδυάστε το με καλό κρασί.

Κινέζικο μπαρ το κάναμε

Αν μας ρωτάς, το θεωρούμε μέγιστο κρίμα που η μόδα του καραόκε δεν έχει κατακλύσει τα μπαρ της Αθήνας. Από την άλλη, καταλαβαίνουμε πως για πολύ κόσμο μοιάζει τρομακτικό το να πιάσει ένα μικρόφωνο και να τραγουδήσει μπροστά σε αγνώστους. Σκέψου, όμως, πόσο διασκεδαστικό μπορεί να γίνει όλο αυτό αν βγάλεις τους αγνώστους από την εξίσωση. Εσύ, η παρέα σου, και το YouTube. Σχεδόν όλα τα δημοφιλή τραγούδια υπάρχουν εκεί σε karaoke version, και εγγυώνται γέλιο (και κάζο) μέχρι δακρύων. Μπορείτε να το οργανώσετε και σαν talent show, με κριτική επιτροπή, βαθμολογίες και σχολιασμό στο τέλος των τραγουδιών.

Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο

Με σπιτικά κοκτέιλ έχετε πειραματιστεί καθόλου; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα shaker και μερικές εύκολες συνταγές σαν αυτές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ και εδώ. Βάζετε ρεφενέ τα υλικά, διαλέγετε και τη μουσική της αρεσκείας σας, και έχετε έτοιμο το δικό σας, πριβέ μπαρ στο μπαλκόνι –ή στο σαλόνι, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.

Μια βραδιά στου Μπερτολούτσι

Παραγγέλνεις πίτσες, φτιάχνεις σπιτικό ποπ-κορν, και τους καλείς όλους για μια σινε-βραδιά, ή έναν μίνι μαραθώνιο της αγαπημένης σας σειράς (Game of Thrones, κανείς;) στο σαλόνι του σπιτιού σου. Κλασική κι αγαπημένη συνταγή παρεΐστικης βραδιάς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ