Type 64, η πρώτη Porsche της ιστορίας βγαίνει σε δημοπρασία (pics)


H ιστορία των αυτοκινήτων της Porsche ξεκινά ουσιαστικά το 1948, με το λανσάρισμα της 356. Ωστόσο, ο Ferdinand Porsche είχε σχεδιάσει την Type 64, δημιουργώντας μάλιστα 3 πρωτότυπά της, λίγο πριν ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί προκειμένου να λάβει μέρος στον περίφημο αγώνα ταχύτητας Βερολίνου-Ρώμης, το 1939, που όμως δεν έγινε ποτέ ακριβώς λόγω του επερχόμενου πολέμου.

Σύμφωνα με τα αρχεία της Porsche, τα 3 αντίτυπα της Type 64 δημιουργήθηκαν μεταξύ 1939 και 1940. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο όχημα, με αερόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα 32 αλόγων, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ο Ferdinand Porsche για τις μετακινήσεις του.

Type 64, η πρώτη Porsche της ιστορίας βγαίνει σε δημοπρασία
ΠΟΡΣΕ TYPE 64 2
ΠΟΡΣΕ TYPE 64 3

Αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται να είναι το σπουδαιότερο αμάξι που θα διαθέσει προς δημοπρασία ο οίκος Sotheby’s στο περίφημο Pebble Beach Contest – το ετήσιο φιλανθρωπικό event που λαμβάνει χώρα στην Καλιφόρνια και στο οποίο συνηθίζονται να σπάνε ρεκόρ πωλήσεων κάποια vintage και δυσεύρετα αυτοκίνητα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι, έχοντας περάσει από τα γκαράζ αρκετών συλλεκτών και λάβει μέρος σε αρκετά ράλι, διατηρείται σε καλή κατάσταση, υπάρχουν όμως μερικές ρωγμές στο εξωτερικό του περίβλημα καθώς και κάποιες ατέλειες στο σαλόνι του – κάτι απολύτως λογικό αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για όχημα που φτιάχτηκε σχεδόν πριν 80 χρόνια.

ΠΟΡΣΕ TYPE 64 4

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, η Porsche Type 64 αναμένεται να πωληθεί με ένα ποσό που θα αγγίζει (ή διόλου απίθανο να ξεπεράσει) τα $20.000.000.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ