Βρώμη με μπανάνα και κακάο, για ένα δυναμωτικό πρωινό


Το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια.

Συστατικά

40 gr νιφάδες βρώμης

1 μικρή χούφτα φουντούκια

150 ml γάλα ή γάλα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

1/2 μπανάνα ψιλοκομμένη

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε τις νιφάδες βρώμης και τα φουντούκια σε ένα ταψί ψησίματος και ψήσ’ τα για 7 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν αρωματικά στον χώρο. Βγάλ’ τα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.

Κόψε τα φουντούκια σε χοντροκομμένα κομμάτια και ρίξε τα σε ένα βάζο με καπάκι. Πρόσθεσε και τη βρώμη και ρίξε το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Βάλε από πάνω την μισή μπανάνα και τις νιφάδες κακάο. Άφησε το μείγμα αυτό όλη νύχτα στο ψυγείο.

Για να σερβίρεις το επόμενο πρωί, μπορείς να βάλεις από πάνω το άλλο μισό της μπανάνας και επιπλέον νιφάδες κακάο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ