Κομισιόν: Το μεγάλο debate των έξι για την Προεδρία. video


Σε… πανευρωπαϊκό debate διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι υποψήφιοι για την Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Φρανς Τίμερμανς, Γιαν Ζαχραντίλ, Σκα Κέλερ και Νίκο Κουε.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκονται οι Βρυξέλλες, καθώς το μεγάλο debate ανάμεσα στους έξι υποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασαν σε debater τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προσφυγικό, ασφάλεια, οικονομία και περιβάλλον μονοπωλούν την αντιπαράθεση. Δείτε τοπ βίντεο από το debate για την ΚομισιόνΤο debate των 6

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ από Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), η Μαργκρέτε Βεστάγκερ της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), ο Φρανς Τίμερμανς, από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), ο Γιαν Ζαχραντίλ από τη Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE) η Σκα Κέλερ, από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP) και ο Νίκο Κουε, Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL) παρουσιάζουν τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με φλέγοντα ζητήματα, όπως το προσφυγικό, η ασφάλεια, η οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Το debate των έξι κορυφαίων υποψηφίων («Spitzenkandidaten», όπως ονομάζονται οι υποψήφιοι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προεδρία της Κομισιόν) ξεκίνησε στις 21.00 τοπική ώρα (σ.σ. 22.00 ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει περίπου 90 λεπτά.

Τη συζήτηση συντονίζουν η Emilie Tran Nguyen, δημοσιογράφος από τη Γαλλία και το (France Télévisions) και ο Markus Preiss (του ARD) από τη Γερμανία, ενώ η δημοσιογράφος Annastiina Heikkilä από την Φινλανδία, τροφοδοτεί τον διάλογο με την οπτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ