Casual Τσίπρας, εντυπωσιακή Μπαζιάνα. Συνάντηση με καλλιτέχνες στο Γκάζι. pics

Ένας… χαλαρός Αλέξης Τσίπρας, με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του, έδωσαν το παρών σε προεκλογική εκδήλωση του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο Γκάζι.

Μια καλή αφορμή για μια… χαλαρή συνάντηση και για συζήτηση ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου, ήταν η γιορτή που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ απόψε, Τετάρτη 15.05.2019, σε γνωστό κέντρο πολιτισμού στο Γκάζι, όπου παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.Τσίπρας το… μικρόφωνο, Μπαζιάνα στο πλάι του

Μαζί με τους υποψηφίους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και στα ψηφοδέλτια «Δύναμη Ζωής» για την Περιφέρεια Αττικής και «Ανοιχτή Πόλη» για τον Δήμο Αθηναίων, το τμήμα έκανε κάλεσμα για «να συζητήσουμε χαλαρά με ένα ποτό για το μέλλον του πολιτισμού και τον κυρίαρχο ρόλο του στον σχεδιασμό για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών».

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ευδιάθετος και κάποια στιγμή πήρε το μικρόφωνο για να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό. Στον χαιρετισμό αυτό, ανέδειξε την βασική αντιπαράθεση των ευρωεκλογών ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοδρόμηση.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος έφθασε συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, χαιρέτισε για αρκετή ώρα τους παρευρισκόμενους, αλλάζοντας κουβέντες με παλιούς συντρόφους, καλλιτέχνες και συγγραφείς και φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν.

Το παρών έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος. ΤσίπραςΤσίπρας

Ο πρωθυπυργός, αφού έκανε τον κύκλο και χαιρέτισε τους περισσότερους ο κ. Τσίπρας πήρε το μικρόφωνο και απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό: «Βρισκόμαστε πριν από μία κρίσιμη μάχη, όχι μόνο εκλογική, όχι μόνο για την ευρωβουλή, πιστεύω ότι είναι μία μάχη που έχει πολιτισμικά χαρακτηριστικά καθώς είναι μία μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και στην συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, και εδώ στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «ειδικά όταν στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς που αμφισβητεί θεμελιώδεις αξίες, οράματα, ιδέες που θεμελίωσαν την Ευρώπη αλλά και που κινητοποίησαν τους μεγάλους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης.

«Αυτή η αντιπαράθεση αγγίζει πρωτίστως τους ανθρώπους της διανόησης που ήταν στην προμετωπίδα αυτών των αγώνων για τις αξίες».Εξέφρασε την ικανοποίησή του, παρότι βγάζει συχνά ομιλίες σε πολυπληθή ακροατήρια, για την ομιλία του καθώς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην σχέση της αριστεράς με τους ανθρώπους της διανόησης και του πολιτισμού, μία σχέση εξήγησε που έχει σφυρηλατηθεί σε δύσκολες στιγμές, ιστορικές στιγμές μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις, εξορίες και κακουχίες.

Συνέχισε αναφέροντας ότι «πρέπει να χτίσουμε μία νέα σχέση με την κοινωνία βασισμένη πάνω στην δική μας αντίληψη για την γνώση και τον πολιτισμό…Αυτό διακρίνει την δική μας αντίληψη, πρέπει να δώσουμε μία μάχη ώστε η πρόσβαση στον πολιτισμό και στην γνώση να είναι για όλους και όχι για λίγους».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και η νυν Περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια, Ρένα Δούρου, καθώς και υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαμάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση διαπερνά οριζόντια όλες τις κοινωνικές σχέσεις. «Είναι πολύ σημαντική και η 13η σύνταξη και η αύξηση στον κατώτερο μισθό», είπε ο πρωθυπουργός, μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες, ωστόσο, συνέχισε, «πέρα από αυτά η κοινωνία θα αλλάξει όταν αλλάξουν και ποιοτικά οι σχέσεις των ανθρώπων, οι σχέσεις τους με την εξουσία και οι σχέσεις μεταξύ τους. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην πρόοδο και στην συντήρηση έχει να κάνει με τον τρόπο που θέλουμε οι πολλοί να αφομοιώνεται η γνώση».Ο κ. Τσίπρας έκανε την σύνδεση και με την προεκλογική αντιπαράθεση λέγοντας ότι «Βλέπουμε μία κυρίαρχη μορφή προεκλογικής καμπάνιας που προέρχεται από την Λατινική Αμερική, που βασίζεται στην αναπαραγωγή ψεύτικων ειδήσεων, ύβρεων αθλιότητας, χτυπημάτων κάτω από τη μέση. Σε αυτή την μορφή εμείς αντιπαραβάλουμε το έργο μας, τις ιδέες μας, τα ιδανικά μας, το όραμά μας».

Απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους λέγοντας ότι «θα ήθελε να ζητήσω από εσάς που πλαισιώνετε τον αγώνα και έχετε πάρει θάρρος, γιατί μέχρι πριν από λίγους μήνες ήμασταν κλεισμένοι, από την επόμενη ημέρα την σχέση συντροφικότητας και ζωντάνιας να την μετατρέψουμε σε προωθητική δύναμη για να δουλέψουμε για το μέλλον του τόπου. Είσαστε η κινητήρια δύναμη με τις ιδέες σας, της αριστεράς». Συνεχίζοντας την πολιτική αναφορά φωτογράφισε τον αντίπαλό του και την αναφορά του για τον «ψυκτικό από το Περιστέρι», λέγοντας: «Χθες στο Αιγάλεω αναφέρθηκα στους ψυκτικούς και τους επιστήμονες, έκανα όμως παράλειψη δεν αναφέρθηκα στους ανθρώπους του πνεύματος. Θέλουμε ο πολιτισμός να αφορά τον ψυκτικό από το Περιστέρι, την κομμώτρια από την Αγία Βαρβάρα, τον τεχνικό από το Κερατσίνι, θέλουμε ο πολιτισμός να είναι για τους πολλούς και όχι προνόμιο της ελίτ». Έκλεισε με ένα αισιόδοξο μήνυμα που επίσης προκάλεσε το χειροκρότημα των παραβρισκόμενων: «Αισθάνομαι ότι θα κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια χωρίς μνημόνια αυτή την φορά και θα κάνουμε πολύ περισσότερα για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του». ΤσίπραςΤσίπρας ΤσίπραςΤσίπρας ΤσίπραςΤσίπρας

Φωτογραφίες από: Intime

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here