Σίσσυ Τουμάση: «Πιστεύω ότι κανείς δεν θεωρεί ότι το «ηθοποιός» είναι επάγγελμα»


Η Σίσσυ Τουμάση πρωταγωνιστεί φέτος στον Κύκλο του Έρωτα, σε σκηνοθεσία Μοσχόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η ηθοποιός μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στο επάγγελμα του ηθοποιού και αν θεωρεί πως είναι παρεξηγημένο ενώ θυμάται κι εκείνη την πρώτη φορά που την αναγνώρισαν στο δρόμο.

Πιστεύεις ότι το επάγγελμα σου είναι ακόμη παρεξηγημένο;
«Πιστεύω ότι κανείς δεν θεωρεί ότι το «ηθοποιός» είναι επάγγελμα. Δεν σε παίρνουν στα σοβαρά, θεωρούν ότι είσαι ένας ψωνισμένος τρελός που θέλει να ανέβει πάνω στη σκηνή για να τον θαυμάσουν. Υπάρχει ταμπού με αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα. Νομίζω αρχίζει από εμάς τους ίδιους, που πάμε και παίζουμε τσάμπα. Πώς να μας πάρουν οι άλλοι στα σοβαρά όταν δεν παίρνουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας; Όταν αντιμετωπίζουμε την υποκριτική μόνο ως τέχνη και όχι ως δουλειά; Δηλαδή αυτός που φτιάχνει ψωμιά δεν κάνει τέχνη; Εγώ γιατί να την κάνω τσάμπα; Συμμετείχα σε τρεις δουλειές φέτος για να μπορέσω να πω «Ζω από το θέατρο». Για να μη μιλήσω για τις απλήρωτες πρόβες, κάτι που θεωρείται αυτονόητο πια στον χώρο μας, και πρέπει για δύο μήνες να τρώμε παξιμάδια με τρίχες…»

Θυμάσαι την πρώτη φορά που σε αναγνώρισαν στον δρόμο;
«Θυμάμαι μια χαρακτηριστική φορά, φέτος. Ήμουν στο Κολωνάκι και μόλις είχα αγοράσει ένα σάντουιτς με ψητά λαχανικά και τσαλαφούτι καθόμουν σε μια γωνία κι έτρωγα όταν με πλησίασε ένας τύπος και μου είπε «Εσύ δεν παίζεις στον Βυσσινόκηπο, Είσαι εκπληκτική». Είδα ύστερα στο τζάμι ότι ήμουν σε μια άθλια κατάσταση, πασαλειμμένη με τυριά!»

Γενικά, τι εντύπωση πιστεύεις σα σχηματίζουν για σένα όσοι σε γνωρίζουν για πρώτη φορά;
«Οτι είμαι κομπλεξική και σνομπ. Αλήθεια! Είμαι ντροπαλή όταν γνωρίζω καινούριο κόσμο και μπαίνω αυτόματα σε μια κατάσταση άμυνας, με αποτέλεσμα να δείχνω τουλάχιστον αντιπαθητική. Μου το έχουν πει αρκετοί: «Όταν σε πρωτογνώρισα, σε μίσησα. Μετά σε λάτρεψα». Δικαιολογημένα. Ούτε εγώ θα με συμπαθούσα αν με γνώριζα για πρώτη φορά», λέει στο περιοδικό People.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ