13η σύνταξη: Πότε θα δοθεί – Τι ισχύει με όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη


Συντάξεις: Η 13η σύνταξη θα καταβληθεί σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους οι οποίοι παίρνουν σύνταξη από τον ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει κύριες συντάξεις γήρατος, θανάτου, αναπηρίας και ανασφάλιστων υπερηλίκων, ενώ θα δοθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη.

Ίσως νωρίτερα γίνει η καταβολή της 13ης σύνταξης σύμφωνα με το dikaiologitika.gr. Εάν το ΦΕΚ του νέου νόμου που αφορά στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους το οποίο περιλαμβάνει και τη 13η σύνταξη εκδοθεί συντομότερα, ίσως και αύριο, τότε η καταβολή της 13ης σύνταξης θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Στην εξίσωση του υπολογισμού μπαίνει το σύνολο του καταβαλλόμενου ποσού προ φόρου και κρατήσεων που εισπράττει ο συνταξιούχος από τον ΕΦΚΑ, δηλαδή εθνική σύνταξη, ανταποδοτική σύνταξη και η προσωπική διαφορά.

Η 13η σύνταξη δεν είναι συγκεκριμένο ποσόν για όλους. Όσοι έχουν κύρια μικτή σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή θα λάβουν μια πλήρη κύρια σύνταξη.

Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη από 501 – 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους. Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη από 601 – 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους. Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ