Ευρωεκλογές 2019: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ντέρμπι ή… ήττα με μικρή διαφορά


Αποφασισμένος να επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην αριστερά και την δεξιά, την πρόοδο και τη συντήρηση, τον κόσμο της εργασίας και την ελίτ εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα επιχειρεί την πλήρη αποδόμηση του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η ατζέντα Μητσοτάκη κατάφερε να συσπειρώσει ένα κομμάτι των αναποφάσιστων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και μέχρι πριν από δέκα ημέρες δεν είχαν αποφασίσει εάν θα έδιναν και πάλι την ψήφο τους στο κυβερνών κόμμα.

Όπως λένε ο «ψυκτικός από το Περιστέρι», η επταήμερη εργασία, η ιδιωτικοποίηση της υγείας, οι αντιφατικές δηλώσεις για την διατήρηση της 13ης σύνταξης και όλων των θετικών μέτρων που έφερε η κυβέρνηση καθώς και η ιστορία του σκάφους και η στοχοποίηση του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα τελικά λειτούργησαν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Ευρωεκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μέρα με την ημέρα μεγαλώνει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ» λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, «καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει την ατζέντα του η οποία είναι εμφανώς αντιδημοφιλής. Στην πραγματικότητα εμείς δεν έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα παρά μόνο να την αναδείξουμε. Αυτό φτάνει».

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι οι ευρωεκλογές τελικά θα γίνουν ντέρμπι παρά το κλίμα που δημιουργούν κάποιες δημοσκοπήσεις. Οι ενδείξεις και οι εκδηλώσεις του κόσμου μέρα με την ημέρα είναι όλο και πιο θετικές.

Όπως έλεγαν μάλιστα συνεργάτες του πρωθυπουργού ακόμα και δεύτερος να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει πολύ λίγο από την ΝΔ. Τόνιζαν μάλιστα ότι γι’ αυτό το λόγο η ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις αυτοδιοικητικές (δημοτικές και περιφερειακές) εκλογές προκειμένου να έχει κάποια επιχειρήματα το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα έχουν πολλές νίκες θεωρούν ωστόσο ότι το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία θα επηρεάσει σε ένα βαθμό και αυτές τις κάλπες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών καθώς πλέον θεωρούν ότι εάν «εκμεταλλευτούν» αυτό το καλό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο δυσάρεστο γεγονός μέσα στο καλοκαίρι τότε όλα είναι δυνατά στις εθνικές εκλογές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ