Τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα στις Η.Π.Α.


Η ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα είναι αναμφίβολα μείζονος σημασίας και οι κατασκευαστές επενδύουν συνεχώς τεράστια ποσά για να τα κάνουν όλο και πιο ασφαλή. Ωστόσο τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα και δυστυχώς χιλιάδες συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Η εταιρία iSeeCars δημοσίευσε μια έρευνα με τίτλο «Τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα στις Η.Π.Α.» λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες. Ανέλυσε τα δεδομένα θνησιμότητας από το Σύστημα Αναλύσεων Θνησιμότητας των ΗΠΑ και συμπεριέλαβε μοντέλα των ετών 2012-2017 τα οποία ενεπλάκησαν σε θανατηφόρα ατυχήματα μεταξύ 2012 και 2017. Επίσης, στα δεδομένα της έρευνας έγινε προσαρμογή των συνολικών μιλίων που διανύθηκαν, για τα οποία έγινε εκτίμηση μέσω της βάσης δεδομένων του iSeeCars για πάνω από 25 εκατομμύρια αυτοκίνητα του 2012-2107 που πωλήθηκαν αυτά τα έτη.

Το iSeeCars διαπίστωσε μέσω της έρευνας ότι υπάρχουν 14 μοντέλα που είναι τουλάχιστον δυο φορές πιο πιθανό από το μέσο όρο να εμπλακούν σε θανατηφόρο όχημα (πάντα για τους δρόμους των Η.Π.Α.), μεταξύ των οποίων είναι κυρίως μικρά και σπορ μοντέλα. Ένας πιθανός λόγος όπως αναφέρει η έρευνα, είναι ότι αυτά τα μοντέλα δεν είναι εξοπλισμένα με τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Όμως, το γεγονός ότι στις Η.Π.Α. κυκλοφορούν εκατομμύρια ογκώδη pick-up και γενικότερα μεγάλα αυτοκίνητα θεωρούμε ότι σίγουρα θα παίζει ένα ρόλο στο γεγονός ότι έχουν καταγραφεί πιο πολλοί θάνατοι στα μικρά και τα σπορ αυτοκίνητα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ