Χειροπέδες στον ιστορικό ηγέτη της ETA

Ένας από τους πλέον καταζητούμενος ανθρώπους στην Ισπανία, ο ιστορικός ηγέτης της αυτονομιστικής βασκικής οργάνωσης ETA, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών. Ο Χοσέ Αντόνιο Ουρουτικοετσέα Μπενγκοετσέα, γνωστός και ως Χοσού Τερνέρα, συνελήφθη σήμερα (16.05.2019) στη Γαλλία.

Τη σύλληψη του ιστορικού ηγέτη της ΕΤΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας. Συνελήφθη στο Σαλάνς των γαλλικών Άλπεων μετά την επιχείρηση που συντονίσθηκε με την συνεργασία της γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η ισπανική αστυνομία τον αναζητούσε από το 2002, όταν πέρασε στην παρανομία για να αποφύγει την δίωξη για τον ρόλο του στη επίθεση κατά του στρατοπέδου της Εθνοφυλακής στην Σαραγόσα, στην βόρεια Ισπανία, κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά το 1987. Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ο Χοσού Τερνέρα, που κατά πληροφορίες είναι σοβαρά άρρωστος, είναι ο άνθρωπος που είχε διαβάσει την «τελική ανακοίνωση» για την διάλυση της οργάνωσης τον Μάιο 2018. Το ηχητικό ντοκουμέντο είχε αναρτηθεί στην πλατφόρμα της βασικής εφημερίδας Gara στο Ιντερνετ.

Η ETA ευθύνεται για τον θάνατο 800 ανθρώπων κατά την διάρκεια της εκστρατείας επιθέσεων για την αυτονομία της Χώρας των Βάσκων.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here